İlçe - Belde

Biga'da Ekoturizm Çalıştayı düzenlendi

Biga Kent Konseyi ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Kültür Sanat ve Turizm Komitesi başkanlığında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga MYO öğretim görevlilerinin sunumlarıyla katkı sağladıkları Biga'da Ekoturizm Çalıştayı gerçekleştirildi.

Biga Kent Konseyi ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Kültür Sanat ve Turizm Komitesi başkanlığında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga MYO öğretim görevlilerinin sunumlarıyla katkı sağladıkları Biga'da Ekoturizm Çalıştayı gerçekleştirildi, toplantıda Biga ilçesinin değerleri ve eko turizm gruplarınca hazırlanan taslak metin görüşüldü. (Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası) Çaro Başkanı Cihan Müşterioğlunun katıdlığı toplantıda kısa bir sunum yaptı. 
 
Sosyal medyada paylaşım yapan Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) Başkanı Cihan Müşterioğlu; ‘’Kapanış konuşmasını gerçekleştirdiğim toplantıda eko turizm rotası, bölgemizde sürdürülen turizm tanıtımları ve hazırlıkları, Nilüfer Gölü ve Bahçeli Köyünü kapsayacak eko turizm rotası ile Çanakkale’mizin en önemli antik kentlerinden olan Kuzey Troas’ın parlayan yıldızı Parion Antik Kenti ve özelliği sebebiyle ülkemizde tek olan Aşıklar Tepesi’nde yer alan arkeopark alanı içerisindeki kazı alanına daha çok sayıda ziyaretçi gelebilmesi için yapılabilecek çalışmaların yanı sıra Biga’da hayata geçirilecek olan eko turizm rotası çalışmasının sahip olması gereken özellikleri istişare etme fırsatı yakaladık. ‘’ifadelerini kullandı.
Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) Biga ilçesi turizmden daha fazla pay alabilmesi için sürdürülen çalışmalara katkı sağlamaya devam edeceklerini ifade etti. 
 
Arzu Baladur