Siyaset

‘’Pis Bir Yıl Olacak’’

2023 senesinde gerçekleşecek Genel seçimlere artık sayılı günler kala yıl hakkında genel bir değerlendirme yaparak sosyal medyasından paylaşan Prof.Dr. Haluk Şahin; ‘’ 2023, seçim yılı, maalesef pis bir yıl olacak. 

2023 senesinde gerçekleşecek Genel seçimlere artık sayılı günler kala yıl hakkında genel bir değerlendirme yaparak sosyal medyasından paylaşan Prof.Dr. Haluk Şahin; ‘’ 2023, seçim yılı, maalesef pis bir yıl olacak.  Bunu, Türkiye üzerinde oynanan pis oyunların çok olduğu bir yıl anlamında kullanıyorum.’’dedi.
 
Sosyal medyasından dünyadaki genel değerlendrimeler yapan  Gazeteci yazar Prof.Dr. Haluk Şahin 2023 yılı için genel değerlendirmeler yaptı. Sosyal medyasında ‘’PİS BİR YIL OLACAK’’ başlığı ile paylaşan Haluk Şahin; ‘’2023, seçim yılı, maalesef pis bir yıl olacak.  Bunu, Türkiye üzerinde oynanan pis oyunların çok olduğu bir yıl anlamında kullanıyorum.  İsveç’teki Kur’an yakma olayının arkasından Rusların, büyük olasılıkla Putin’in çıkması da bunu gösteriyor. Bu gibi işlerin uzmanıdırlar. Başkaları da benzer oyunlar oynayacaklardır.  Gerektiğinde Türkiye’deki uzantılarından ya da sempatizanlarından yararlanacaklardır. Başka ülkeler üzerinde ufak çapta denendi, Türkiye’de büyük ölçekli denenecektir.’’dedi.
 
‘’Artık yalnızca olaya bakarak sonuca varamayız’’
 
Paylaşımının devamında  Şahin; ‘’Türkiye’nin blok değiştirme olasılığı dünya çapında bir olaydır.  Bırakmazlar. Bunu daha önce de yaşadık.  Gerekirse gene Gladyo’yu devreye sokarlar.  Gerekirse Kur’an yaktırır, kıyım yaptırırlar, kilise de yaktırırlar. Gözümüzü açmazsak yapmayacakları şey yoktur. Herkese ağır görevler düşüyor. İktidara, muhalefete, medyaya, düşünen insanlara, Artık yalnızca olaya bakarak sonuca varamayız.  Bu olaydan en çok kim fayda sağlar?  Bu olayın arkasında kim olabilir?  Bu iki soruyu ısrarla sormalıyız. Suçu kimin üzerine atıyorlar?  Kime öfkelememizi istiyorlar?  Hemen tam karşıdakilere bakabilmeliyiz. Oyun büyük! Uyanık olmalıyız!’’diye son verdi. 
 
Arzu Baladur