Gündem

Parsel Parsel satılıyor

Çanakkale’de devlete ve millete ait taşınmazları, bir yandan belediyeler, diğer yandan özel idare ve milli emlak satıyor. Son büyük satışı ise İl Özel İdaresi yaptı.

Güzelyalı’da bulunan İl Özel İdare’ye ait 7.635,75 metrekare arsa üzerinde bulunan otel, 72 milyon 500 bin TL’ye Beşiktaş’ın eski başkanlarından Serdar Bilgili’ye ait şirkete satıldığı öğrenildi.
 
Son yıllarda Çanakkale’nin dört bir yanından devlete ve millete ait arsalar, işletmeler, binalar satışa çıkartılıyor. İlk başlarda en çok belediyelerin satışı göze çarpıyordu. Çanakkale’de AK Parti, CHP ve İYİ Partili belediyeler, mal varlıklarını sık sık satışa çıkartı ve satmaya devam ediyor. Adeta bir birleri ile yarışacak derece başlatılan satışlar çok tepki topluyor.
Belediyelerin millete ait malları satmak için adeta sıraya girmesine tepkiler devam ederken bu satışlara İl Özel İdaresi ve Milli Emlak Müdürlüğü de eklendi.

DARDANELSPOR’A AİT BİNA VE ARSASI SATILDI
Çanakkale’de en büyük satışlardan biri geçtiğimiz günlerde Milli Emlak Müdürlüğü tarafından yapıldı. Dardanelspor’un kullandığı bina ve çevresindeki arsa bu ay içinde 25 Milyon 936 bin TL bedel ile ihaleye çıktı. Barbaros mahallesi plaj sokak üzerindeki, 139 Ada, 94 Parseldeki bina ve arsa, 16 Ocak tarihinde Devlet ihale Kanunu’ nun; 36. Maddesi uyarınca, kapalı zarf usulü ile ihaleye çıktı. İhaleye şehir dışından ve Dardanel şirketi katıldı. Bina ve arsa 40 milyon TL civarında bir bedel ile Dardanel aldı.

GÜZELYALIDAKİ OTEL DE SATILDI
İl Özel İdaresi’ne ait ve bir süre önce kiraya verilen Güzelyalı köyünde 177 ada, 17 parselde kayıtlı 7.635,75 metrekare yüzölçüme sahip oteli 61 milyon muhammen bedelle satışa çıkarmıştı. Otelin satışa çıkartılması da kamuoyunda çok konuşulmuştu. Deniz kenarında büyük bir alan üzerinde kurulan otelin ihalesi de tamamlandı. Boğaza sıfır manzaralı otelin içinde bulunduğu taşınmaz, 4 müraacat olmasına karşın, bir kişinin katıldığı ihalede yeni sabini buldu. 4 firma dosya aldı. Ancak geçici teminat ödemedikleri öğrenilen 3 dosya sahibi ihaleye katılamadı.. İhaleyi, tek dosya sahibi girdi ve kazanan olduğu öğrenildi. Bilgili Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı ve Beşiktaş Jimnastik Kulübünün eski başkanı Serdar Bilgili’ye ait olduğu öğrenilen, İstanbul-Beşiktaş merkezli Bilgili Gayrimenkul Yatırım Şirketi 61 milyon muhammen bedelli otel için 72 milyon 500 bin TL. teklif vererek oteli aldı.
 
Mehmet Güler