Gündem

İYİ Parti Çanakkale teşkilatı Başkan Çetin’i yalnız bıraktı

Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'in de aralarında olduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları ile İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'in de aralarında olduğu 5 kişi gözaltına alındı. Bu önemli olayda İYİ Parti Çanakkale Teşkilatı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz’un Başkan Çetin’i yalnız bıraktığı görüldü. Benzer operasyon CHP’li belediye başkanlarına yapıldığında parti teşkilatı, belediye başkanları ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek toplanıp destek vermişti. Aynı durumun İYİ Parti’de görünmemesi eleştiri konusu oldu.
 
Önceki gün İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Gökçeada Belediyesi'ne operasyon düzenledi. Operasyonun 'yolsuzluk' ve 'rüşvet' operasyonu olduğu özellikle belirtildi. Operasyonda adı milletvekili aday adayında da geçen Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, Belediye İmar Müdürü S.D., kamu çalışanı E.B ile müteahhitler R.G. ve B.B. gözaltına alındı. Başkan Çetin ve diğerlerinin emniyetteki ifadeleri alınmaya devam ediyor.
 
İYİ PARTİ BEKLENEN DESTEĞİ VERMEDİ
Düzenlenen operasyonun ardından gözler İYİ Parti Çanakkale Teşkilatı’na ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz’e çevrildi. Operasyondan saatler sonra İl Başkanlığı ve parti genel başkanlığı tarafından sadece yazılı bir açıklama yapıldı. Rıdvan Uz ise sadece il başkanlığının yaptığı açıklamayı paylaştı. Bu durum da İYİ Parti içindeki çekişmelere bağlandı. Bilindiği gibi İYİ Parti’de Rıdvan Uz ve ekibi ile Başkan Çetin ekibi bir birlerine karşı hareket ediyor. Bu sorun hem merkez ilçe hem de il başkanlığı kongresinde kendini göstermişti. Başkan Çetin’in yalnız bırakılmasına da parti içindeki çekişmeler gösterildi.
 
CHP’Lİ BELEDİYELERİN GÖSTERDİĞİ TEPKİ GÖSTERİLMEDİ
Daha önce CHP’li Küçükkuyu Belediyesi ve Çan Belediyesi başkanlarına benzer operasyonlar düzenlenmişti. Bu operasyonların hemen ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek başta olmak üzere belediye başkanları ve parti teşkilatları operasyonun yapıldığı yere akın etmişti ve gözaltı sonuçlanana kadar orada tepkilerini dile getirmişti. Aynı durum İYİ Parti’de yaşanmaması eleştiri konusu oldu.
 
Mehmet Güler