Gündem

Başkan Çetin tutuklandı, Görevden uzaklaştırıldı

Rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ile gözaltına alınan İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’in de aralarında bulunduğu 6 kişi emniyetteki sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilmişti.

Rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ile gözaltına alınan İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin’in de aralarında bulunduğu 6 kişi emniyetteki sorgulamanın ardından adliyeye sevk edilmişti. Mahkemeye sevk edilen Başkanı Ünal Çetin, İmar Müdürü S. D., Gökçeada İYİ Parti eski ilçe başkanı H. E. tutuklanırken, kamu çalışanı E.B. ile müteahhitler R.G. ve B.B., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklamanın ardından Başkan Çetin görevden de uzaklaştırıldı.
 
Yapılan şikayet ve gelen ihbarlar doğrultusunda İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince 31 Ocak tarihinde Gökçeada Belediyesi’ne operasyon düzenlendi. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gözaltına alınan İYİ Partili Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ile Belediye İmar Müdürü S.D. ile E.B., R.G., B.B. gözaltına alındı. Gökçeada Belediyesi'nde 'yolsuzluk' ve 'rüşvet' iddiasıyla düzenlenen operasyonda, şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda Gökçeada İYİ Parti eski İlçe Başkanı H. E. gözaltına alındı. Erdem’in de gözaltına alınması ile gözaltı sayısı 6’ya yükseldi.
İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin tamamlanmasının ardından Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin ve diğer şüpheliler adliyeye sevk edildi.
 
BAŞKAN VE 2 KİŞİ TUTUKLANDI
Savcılıktaki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, İmar Müdürü S.D., Gökçeada İYİ Parti eski İlçe Başkanı H. E. tutuklanırken, kamu çalışanı E.B. ile müteahhitler R.G. ve B.B., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
 
GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
Başkan Çetin’in tutuklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili şu açıklama yapıldı; "Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın derdest olması nedeniyle adı geçen Anayasanın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanununun 47'nci maddelerine istinaden Bakanlığımızın 3 Şubat 2023 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmıştır. Ayrıca yürütülen soruşturma kapsamında Gökçeada Belediyesinde Fen İşleri Müdürü olarak görev yapan ve tutuklanan Mimar S.D. de Gökçeada Kaymakamlığımızca görevden uzaklaştırılmıştır"
 
TUTUKLANIRKEN YANINDA YER ALDI
Gökçeada Belediyesi’ne yapılan operasyondan sonra partisi İYİ Parti İl Teşkilatı ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz’un nasıl bir tavır sergileyeceği beklenmişti. CHP’li Küçükkuyu ve Çan Belediyesi’ne benzer operasyon düzenlendiğinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, belediye başkanları ve tüm teşkilatlar tam kadro gözaltların başladığı saatten adliyedeki sürece kadar yanında yer almış ve sık sık basın açıklamaları yapmışlardı. Aynı durum İYİ Parti’den de beklendi fakat beklenen gerçekleşmedi. Operasyondan hemen sonra il teşkilatı bir açıklama ile yetindi. Genel Başkan Yardımcısı Uz’de sadece bunu paylaştı. Bu da dikkatlerden kaçmamıştı. Başkan Çetin ve diğer gözaltındakiler adliyeye çıkartılırken bile kimse orada yoktu. Sadece adliye kısmında Genel Başkan Yardımcısı Uz ve bazı partililer adliyeye geldi ve daha sonra tutuklama kararı çıktı. Tüm bu gelişmeler de halen kulislerde değerlendiriliyor.
Mehmet Güler