Gündem

Çanakkale depremzedelerin yanında

Kahramanmaraş merkezli 2 depremin ardından 11 ilde yaşanan felaketin yaraları sarmak için Çanakkale tüm kurum, kuruluş ve STK’ları ile deprem bölgesine akın etti. Bir yandan yardım TIR’ları bölgeye malzeme gönderirken, diğer yandan birçok ekip bölgede her alanda faaliyet gösteriyor.

Asrın en büyük felaketlerinden biri 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerle yaşandı. Deprem adeta 11 ili yıktı geçti. 40 bini geçen ölü sayısının çok daha artmasından edişe edilirken, bölge adeta yerle bir oldu. Bu deprem felaketinin yaşandığı ilk günden itibaren Çanakkale geneli adeta seferber oldu. Çanakkale’den deprem bölgesine ilk olarak arama kurtarma ekipleri, itfaiye ekipleri, polis, jandarma, sağlık, eğitimciler, din görevlileri, sağlıkçılar ve bunun gibi acil olan ekipler gönderildi.

ÇANAKKALE YÖNETİMİ İYİ ORGANİZE OLDU
Hem deprem bölgesine ekiplerin gönderilmesi hem de yardımların toplanması konusunda Çanakkale’deki yöneticiler çok çabuk organize oldu ve çalışmalara başladı. Gerekli olan ekipler hemen deprem bölgesine gönderilirken, başta vali, belediye başkanları ve kaymakamlar olmak üzere STK’lar ve vatandaşlar adeta yardım yapmak için seferber oldu.
Yöneticilerin açıkladığı yardım listeleri doğrultusunda vatandaşlar ellerinden geleni yaptı. Toplanan yardımlar Valilik, belediyeler ve kaymakamlıkların belirlediği yardım toplama alanlarına gönderildi. İlk etapta yiyecek ve giyecek malzemeler toplandı ve bölgeye gönderildi.

KONTEYNIRLAR VE ÇADIRLAR DA HIZLI GÖNDERİLDİ
Yardım malzemelerinden hemen sonra Çanakkale Valiliği bölgede mevcut olan çadır ve konteynırların tespitini yaparak bölgeye gönderdi. Aynı şekilde Çanakkale Belediyesi de vatandaşların verdiği geçici barınakları bölgeye ulaştırdı. Aynı şekilde ilçelerde de kaymakamlıklar ve belediyeler konteynır, çadır ve diğer geçici barınakları bölgeye ulaştırdı ve ulaştırmaya devam ediyor.

EKİPLER DEPREM BÖLGESİNDE ÇALIŞIYOR
Depremin başından beri Çanakkale’den giden ekipleri deprem bölgesinde dönüşümlü olarak çalışmaya devam ediyor. Yönetim, organizasyon ve birçok alanda ekipler görev yapıyor. Aynı zamanda belediye ekipleri de oradaki vatandaşlara hem barınma yerleri hem de sıcak yemek organizasyonu üstelendi. İlk günden buyana Çanakkale genelindeki kurum, kuruluşlar, STK’ların depremzedeler için yaptığı çalışmalar takdir topluyor.
 
Mehmet Güler