Siyaset

MHP Çanakkale adayları açıklandı

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Çanakkale Milletvekili adayları açıklandı.

Seçimlere kısa süre kala partiler milletvekili aday listeleri üzerinde çalışıyor. Çalışmalar devam ederken ilk aday listesini açıklayan partilerden biri MHP oldu. 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Milletvekilliği Genel Seçimlerine tek başına girecek olan MHP, tüm illerde aday listesini yayımlandı. Milliyetçi Hareket Partisi'nin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri Çanakkale adayları şöyle;
1’inci sıra Sıtkı Keçeci,  2’inci sıra Nahit Özkan, 3’üncü sıra Hasan Babadağlı ve 4’üncü sırada ise Fatih Şahin gösterildi.
Öte yandan MHP’nin 1. Sırada yer alan Sıtkı Keçeci’nin Biga bölgesinde olduğu belirtildi. MHP’nin Biga bölgesini Çanakkale’de 1. sırada göstermesi dikkatlerden kaçmadı. Listenin ilk sırasında yer alan Sıtkı Keçeci, daha önce Biga Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Aday adayı olabilmek için bu görevinden istifa etti. Bu süreçte Ankara’ya giderek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etmişti.
İsmi açıklandıktan sonra Bahçeli ile olan fotoğrafını şu sözlerle paylaştı; “28.Dönem TBMM milletvekilliği aday adaylığı başvurumuz ,genel merkezimiz ve kıymetli Genel Başkanımız Dr.Devlet Bahçeli beyfendinin teveccühleriyle kabul edilmiş olup ,şahsıma ,ömür boyu taşıyacağım en büyük gurur olacak olan MHP Çanakkale 1. Sıra Milletvekili Adayı ünvânı layık görülmüştür.
Rabbim bizlere vatan hainlerinin gözlerinin içine bakarak ,şanlı gazi meclisimizin kürsüsünden ,şehitler diyarı Çanakkale mizin öz evladı olarak yemin edebilmeyi ve en gür sesimizle “bu toprağın altı da üstü de bizim ,altı şehit kanıyla,üstü hilale olan sadakatimizle ödenmiştir.“ demeyi nasip etsin inşallah…
Allah (CC) bu milleti mahçup ve mahzun etmesin..Amin.”
 
Bünyamin Nami Tonka