Gündem

SMA hastası bebek için iftar programı düzenlendi

Biga’da SMA Tip 1 hastası Melisa İnal bebeğinin tedavisi destek sağlanabilmesi amacıyla iftar programı düzenlendi. Program çok sayıda kişi katıldı.

Türkiye’de SMA hastalarına destekler devam ediyor. Çanakkale’de de daha önce de böyle kampanyalar düzenlendi. Yeni hastalar için de aynı kampanyalar devam ediyor.
SMA Tip 1 hastası Melisa İnal bebeğinin tedavisi için zaman geçmeye devam ediyor. Melisa bebek için düzenlenen iftar programına Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ve vatandaşlar katıldı. İftar programında Melisa bebeğin yardım kampanyasına destek olunabilmesi adına bağış toplandı.
 
Melisa bebeğin yurt dışında gerekli tedaviyi görebilmesi için başlatılan ‘Melisa’nın bize ihtiyacı var’ yardım kampanyasına ise desteklerde bir yandan sürüyor. Melisa bebeğin tedavi olabilmesi için ise 2.5 milyon doların toplanabilmesi gerekiyor. Geçtiğimiz Şubat ayında Melisa ve ailesi için zor bir aşamaya gelinmişti. Doğal yollarla nefes alamayan Melisa'nın boğazının kesilerek, trakea açılması kararı verilmişti. Melisa bebek için başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere yardım kampanları da düzenlenmeye devam ediyor. Gönüllü kadınlar tarafından SMA Tip-1 Kas hastası Melisa bebek için iftar programı düzenledi.
Öte yandan yardım etmek isteyenler Melisa İnal'ın adına açılan TR 97 0006 7010 0000 0040 3595 67 iban numarası ile ya da MELİSA yazıp 1704’e göndererek 10 TL destekte bulunulabilir.

Tuba Demirtaş
Foto: BHA