Gündem

Marmara Bölgesinin Üniversite Hastaneleri yöneticileri buluştu

Üniversite hastanelerinin sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek üzere “Kamu Kurumları ve Üniversite Hastaneleri Sorunları Buluşması” Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Devlet Malzeme Ofisi ile Trakya Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa (İÜC), Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesini bir araya getiren toplantıda, üniversite hastanelerinin durumu ve sorunların çözümüne ilişkin atılabilecek adımlar görüşüldü.
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur, Genel Sekreter Ayhan Monus, ÇOMÜ Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan Ali Kiraz, Üniversite Hastaneleri Başmüdürü Serap Yontar, Müdür Yardımcısı Bekir Dinç, Müdür Yardımcısı Ahmet Eyyüp Atıcı’nın katıldığı toplantıya; Marmara Bölgesinde hastanesi bulunan üniversitelerin Rektörleri ile ilgili kurumların temsilcileri iştirak etti.
 
Balkan Kongre Merkezi Senato Salonu’nda müzik dinletisi ile başlayan programda açılış konuşması yapan Trakya Üniversitesi Rektörü ve Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Toplantının, üniversite hastanelerinin yaşadığı sorunların çözümü ve hizmet kalitesinin daha da arttırılması konusunda çok faydalı olacağına inanıyoruz” dedi.
 
Rektör Tabakoğlu’nun açılış konuşması ve sunumunun ardından bir sunum gerçekleştiren İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörü ve Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nuri Aydın, derneğin kuruluş amacı ve faaliyetlerinden bahsetti.
 
Hazine ve Maliye Bakanlığı Kamu Mali Yönetim ve Dönüşüm Genel Müdür Yardımcısı Celalettin Sıvacı ise üniversite hastanelerinin mali, idari ve sistemsel sorunları ve bu sorunlara çözüm önerilerini paylaştı.
 
Programın öğleden sonraki oturumunda bir sunum yapan Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürü Mücahit Özdemir, DMO’nun kurumsal yapısı ve çalışma alanlarından bahsederek, DMO ve Sağlık Bakanlığı iş birliği ile hayata geçirilen Sağlık Market uygulaması ile büyük kamu yararı sağladıklarını ve bu protokolün üniversite hastaneleriyle de genişletildiğini söyledi.
 
Katılımcıların soruları ile karşılıklı önerilerin paylaşıldığı program, Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi İlhan Koman Heykel ve Resim Müzesi, Doğa Tarihi Müzesi ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Trakya Üniversitesi Sağlık ve İmaret Müzeleri gezisi ile sona erdi.
 
 
Haber Merkezi