Gündem

Çanakkale’ye kuvvetli yağış uyarısı

Çanakkale’nin doğusuna yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Olası sel, su, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.

Haziran ayına girdiğimiz bu dönemde yağışlar devam ediyor. Deniz sezonu açılması beklenirken, yağışlı hava uyarısı yapıldı. Meteoroloji 2.Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, Çanakkale için uyarı yaptı. Yapılan son değerlendirmelere göre: Çanakkale’nin içinde bulunduğu bölgede beklenen gök gürültülü sağanak yağışları, Cumartesi günü ilk saatlerden itibaren Çanakkale’nin Bayramiç, Biga, Çan ve Yenice ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor.
Meydana gelmesi muhtemel ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

HAVA GÜNEŞLİ OLACAK
Meteoroloji uyarı yaparken, Pazar günü ve önümüzdeki hafta havaların durumu da merak ediliyor. Pazar günü havanın güneşli ve sıcak olduğu belirtildi. Aynı şekilde önümüzdeki hafta da havanın güneşli olacağı belirtiliyor.

Bünyamin Nami Tonka