Gündem

Tutuklu eski başkana bir ceza daha

Gökçeada ilçesinde yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla düzenlenen operasyonda tutuklanan ve görevden alınan Gökçeada Belediyesi eski başkanı Ünal Çetin ve 2 belediye çalışanına ihmal suretiyle görevi kötüye kullanmak suçundan ceza aldı.

Gökçeada Belediyesi’ne açılan davalar ve başlatılan soruşturmalar peş peşe geliyor. Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince 31 Ocak'ta Gökçeada'da bazı adreslere düzenlenen operasyonda Belediye Başkanı Ünal Çetin'in de aralarında olduğu şüpheliler gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemece Başkan Çetin’in de aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklanmıştı. Daha sonra İçişleri Bakanlığı, "rüşvet almak" suçundan hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin'in görevinden tedbiren uzaklaştırıldığını bildirdi.

GÖREVİ İHMALDEN CEZA ALDI
Gökçeada ilçesine bağlı Fatih mahallesinde bir inşat firması tarafından yapılan yapının bir kısmının kendi arsasına taşındığı gerekçesi ile Necdet Bostancı, Gökçeada Belediyesi ve Gökçeada Cumhuriyet Başsavcılığı’na 2015 yılında ihbarda bulundu. Yapılan ihbar üzerine Gökçeada Belediyesi o dönemde yaptığı incelemede, inşaatın mevzuata aykırı olduğunu tespit etti.  Bu tespitten sonra hazırlanan yeni projede de sorunlar tam giderilmedi. Tüm itirazlara rağmen inşaat olduğu gibi yükseldi. Sorunlar giderilmeyince arsa sahibi Necdet Bostancı dava açtı. Dava hem Gökçeada Belediyesi’ne hem de inşaat firmasına açıldı. İnşaat firması da davayı kaybederek ceza aldı.
Gökçeada Belediyesi’ne açılan davaya İçişleri Bakanlığı izin vermedi. Yapılan itiraz üzerin yasak kalkarak Gökçeada Belediyesi eski başkanı tutuklu sanık Ünal Çetin ve sorumlu olan 2 belediye başkanı ile ilgili açılan dava yıllarca devam etti. Davacı Necdet Bostancı, Belediye Başkanı Çetin ve 2 belediye görevlisinin bu kaçak yapıya göz yumdukları gerekçesi ile davasının peşini bırakmadı. Yaklaşık 8 yıl süren dava sonuçlandı.
Kesinleşen karar sonucunda tutuklu başkan Çetin’in ve 2 belediye çalışanına ihmal suretiyle görevi kötüye kullanmak suçundan 3’er ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanıkların duruşmadaki iyi halleri göz önünden bulundurularak cezaları 2 ay 15 güne indirildi ve 5 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına karar verildi.
 
Mehmet Güler