Siyaset

AK Parti ve İYİ Parti' de SESSİZ BEKLEYİŞ!?!...

Siyaset kamuoyunda günlerdir dillenen; 'Fatura çıkar, ceza kesilir" şeklindeki beklenti gibi, her iki partide de Sessizlik sürüyor.

Siyaset kamuoyunda günlerdir dillenen; 'Fatura çıkar, ceza kesilir" şeklindeki beklenti gibi, her iki partide de Sessizlik sürüyor.
AK Parti' de olduğu gibi, İYİ Parti teşkilatlarının seçim sürecinde sık sık dile getirdiği;"Yetersiz propaganda, İkiye bölünmüş teşkilat" şeklindeki iddialı tespitlerin, partililerde; 'seçim sonrası gereği yapılır' şeklinde bir beklentiye yol açtı gözlenmişti.
Teşkilatlardaki bölünmüşlüğün, AK Parti'yi bir vekillikten ettiğini savunan iktidar taraftarları bir yana, Muhalefetin kurduğu Millet İttifakı taraflarından İYİ Parti'lilerde ise; '"Uz vekil çıkmasın da, kim çıkarsa çıksın" mantığı ile tersine propaganda yapıldığını ileri süren pek çok ismin; "Seçim Bitti. Artık Hesap Zamanı" görüşünü savunduğu gözleniyor.

Çanakkale siyaset kamuoyu günlerdir, "Fatura çıkar, ceza kesilir" bekleyişinde idi. Seçim sürecinde özellikle AK Parti ve İYİ Parti'de, teşkilatların eksik ve taraflı propagandaya yöneldiği iddiaları gündeme gelmiş, bu iddialar partililerde hummalı bir bekleyiş başlatmıştı.
Siyaset kamuoyunda günlerdir dillenen; 'Fatura çıkar, ceza kesilir" şeklindeki beklenti süre dursun,  her iki partide de derin bir Sessizlik hakim olduğu gözleniyor.
AK Parti' de olduğu gibi, İYİ Parti teşkilatlarının seçim sürecinde sık sık dile getirdiği;"Yetersiz propaganda, İkiye bölünmüş teşkilat" şeklindeki iddialı tespitler, kulaktan kulağa yayılmış, tabir yerinde ise, iddiaları Sağır Sultan bile duymuştu.
İYİ Parti'de, vekil adayı Rıdvan Uz'a tepkili bazı teşkilat mensuplarının; "Çalışmayacağız, Sandıkta kalsın" anlayışı içinde olduklarını iddia ederek, haftalar boyu bu iddialı söylemi dillendiren bazı partililer; 'Aday kazanır, seçim sonrası gereği yapılır' şeklinde bir beklenti içine girmişti.
"Uz vekil çıkmasın da, kim çıkarsa çıksın" mantığı ile tersine propaganda yapıldığını ileri süren pek çok partili şimdilerde; "Seçim Bitti. Artık Hesap Zamanı" diye ses yükseltmeye başladı.
İYİ Partide olduğu gibi, AK Parti kanadında da teşkilatlarda bir bölünmüşlük yaşandığı ileri sürülmüştü.
Bu bölünmüşlüğün de, AK Parti'yi bir vekillikten ettiğini savunan iktidar taraftarı Çanakkale seçmeninde son günlerde; "Teşkilatlara taze kan gerek. Muhalefette beklenen o değişim, bize de gerek"  şeklinde ifadeler ile; "Şimdi Değişim zamanı.." -görüşünün savunulduğu gözleniyor.
 
Sedat Uz