Gündem

 Kuran Kurslarında Görev Alacak Personele  Eğitim Verildi

Okulların tatil edilmesine kısa bir zaman kalırken Çanakkale İl Müftülüğü yaz aylarında özellikle öğrencilere yönelik gerçekleştirilecek yaz kuran kurslarında yapılacaklar ile ilgili Din görevlileri ve Kuran Kursu öğreticilerine   Eğitim Semineri verdi.

2023 yılı Yaz Kur'an Kurslarında eğitim-öğretim faaliyetlerinin daha etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi amacıyla Yaz Kur'an kurslarında görev alacak İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur'an Kursu Öğreticilerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.   İl Müftülüğü Konferans Salonunda  gerçekleştirilen seminerde bir konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Nimet Keseli Ustabaşı  “3 Temmuz Pazartesi gününden itibaren yaz Kur’an Kurslarımız eğitime başlayacak. Kur’an kurslarımızla camilerimiz çocuk sesleriyle şenlenecek" dedi.

Çocuklara Dini ve Camileri Sevdireceğiz
İl Müftümüz Şükrü Kabukçu ise yaptığı açıklamasında “ Yaz dönemi boyunca evlatlarımız bizlere emanet. Herbirimiz sahih bilgiyi sarih kaynaklardan çocuklarımıza ulaştırmanın gayreti içerisinde olacağız. Evlatlarımız büyükleriyle beraber olacak cami kültürünü, cemaat adabını sevdirerek öğretme gayretinde olacağız. Bu vesileyle bütün din görevlilerimize Yaz Kur'an Kurslarındaki görev alacak tüm personelimize başarılar dilerim dedi
Eğitim seminerine katılan din görevilierine ve kurs eğitimlerinde görev alacak imam hatiplere 2023 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları, Din Hizmetlerinde İletişim ve Rehberlik: Çocuk ve Gençlerle Etkili İletişim, Din Eğitiminde Pedagojik İlkeler, Ergenlik Dönemi Din ve Maneviyat, Sınıf Yönetimi, Mahremiyet Eğitimi ve Din Eğitiminde Drama gibi konularda sunumlar yapılarak katılımcılar bilgilendirildi.  Sunumların ardından katılımcıların sorduğu sorular da cevaplandırıldı.

Sedat Uz