Gündem

Adatepe Köyünde Kitap Okuma ve Açıkhava Sinema Etkinliği

Ayvacık Kaymakamlığı Himayesinde öğrencilere ve ilçedeki vatandaşlara  kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacı ile yürütülen ‘Kitaplar Canlanıyor’ projesi  Kapsamında  Adatepe Köyünde  kitap okuma ve sinema etkinliği gerçekleştirildi.

Özellikle dijital çağı yoğun bir şekilde yaşadığımız bu dönemde kitap okuma alışkanlığını iyice yitiren öğrenciler ve vatandaşlara  yeniden bu alışkanlığı kazandırmak amacı ile Ayvacık Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen  ‘Kitaplar Canlanıyor’ projesi   devam ediyor. Öğrencilerin yoğunlukta katıldığı zaman zaman velilerin ve vatandaşların da eşlik ettiği   okuma etkinliği havaların da güzel olması dolayısı ile   Ayvacık’ın tarihi köylerinden biri olan Adatepe köyünde gerçekleştirildi.    Etkinliğe katılan 7’den 77’ye herkes tarafından eş zamanlı olarak saat 20.00 de  kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi. Kitap Okuma etkinliğinin ardından Açık Hava Sineması gösterimi yapıldı. Kitap Okuma Etkinliğine ve Açık Hava Sineması gösterimine, Kaymakam İlker Eker, Eşi Deniz Eker, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Ali Ergüven, kurum amirlerimiz, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş  katıldı. Kaymakam Eker, etkinliğe katılan herkese, ev sahipliğinden dolayı  Adatepe Muhtarı Erhan Kabakçıoğlu’na  ve Adatepe Köy halkına teşekkür etti.
Adatepe Köyünde gerçekleştirilen kitap okuma etkinliğine katılan ikiz çocuklara bir de sürpriz yapıldı. Kaymakam eker ve etkinliğe katılanlar tarafından yapılan sürprizle ikizlerin doğum günü kutlandı ve pasta kesimi gerçekleştirilerek katılımcılara ikram edildi.
 
Sedat Uz