Gündem

Kursiyerler Kazdağları’nın Endemik Bitkileri  Belgeselini Çekmeye Hazırlanıyor

Bayramiç Halk Eğitim Merkezi  tarafından düzenlenen Kısa Film Yapma Kursu na katılan kursiyerler Kazdağlarının endemik bitkilerini hem kayıt altına almak hem de belgesel haline getirmek için çalışmalara başladı.

Bayramiç Halk Eğitim Merkezi  tarafından düzenlenen Kısa Film Yapma Kursu na katılan kursiyerler   Kazdağlarının endemik bitkilerini hem kayıt altına almak hem de belgesel haline getirmek için çalışmalara başladı. Belgesel ekibi Kaymakam Alper Taş’ı ziyaret ederek yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdiler.
Ülkemizin en çok orman ve bitki örtüsüne sahip dağlar arasında yer alan Kazdağları, ekosistemi ve bitki örtüsü ile yüz yıllardır bilim insanların ve botanik bilimcilerin ilgisini çekmiştir. Kendine has bitki örtüsü ile Kazdağlarında onlarca endemik tür de yaşıyor. İşte bu türleri kayda almak ve  belgesel haline getirmek içim Bayramiç Halk Eğitim Merkezi bir belgesel çekimine hazırlanıyor.  Bayramiç Halk Eğitim merkezi Müdürü Kurtuluş Sürücü, Usta öğretici Müvedded Hacımirzaoğlu, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Kısa Film Yapma Kursu  kursiyerleri  kaymakam Alper Taş’ı ziyaret ederek çekimleri için yağacakları belgesel çalışmaları hakkında bilgiler verdiler .
Kazdağlarında bulunan endemik bitkilere yönelik Halk Eğitim Müdürlüğü ile koordine olarak yapmayı planladıkları Kısa metrajlı belgesel hakkında bilgi veren katılımcılara Kaymakam Alper Taş da  ilçenin tanıtımına yönelik yapacakları çalışmalar nedeniyle teşekkür etti. Ayrıca Ayazma   turizmin gelişmesi için Ayazma başta olmak üzere  Bayramiç’te yapıla çalışmalar hakkında da bilgiler verildi.  

Bünyamin Nami Tonka