İlçe - Belde

38. Lapseki Kiraz  Festivali Başladı (video)

Bu yıl 38.’si düzenlenen Kiraz Festivali Başladı. Ünlü sanatçılar, eğlenceli oyunlar, müzik ve dans gösterileri, yarışmalar, çocuk oyunları kısacası 7’den 70’e herkesin  kendine ait bir şeyler bulabileceği 5 gün sürecek Lapseki Kiraz Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı.

Lapseki Belediyesi tarafından bu yıl 38.’si düzenlenen Kiraz Festivali Başladı. Ünlü sanatçılar, eğlenceli oyunlar, müzik ve dans gösterileri, yarışmalar, çocuk oyunları kısacası 7’den 70’e herkesin  kendine ait bir şeyler bulabileceği 5 gün sürecek Lapseki Kiraz Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı.
Dünyanın en lezzetli kirazı için 37 yıldır yapılan ve gelenekselleşen Kiraz festivali bu yıl 38. Kez gerçekleştirilecek.  Aylardır hazırlıkları yapılan organizasyonda her şeyde sona gelindi ve 38. Lapseki Kiraz Festivali Start verdi. Namı ülke sınırlarını aşan, aroması, tadı, rengi ve özellikle çay bardağından geçmeyecek kadar büyüyen Lapseki kirazı için geleneksel olarak düzenlenen Kiraz Festivali, Çelenk koyma programı ve kortej yürüyüşü ile başladı.  Çelenk Koyma Programına  Programa Lapseki Kaymakamımız Emre Öztürk,  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Dinçay Köksal, Çanakkale İl Sağlık Müdürü Dr. Gökhan Baştürk, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Çanakkale PTT İl Müdürü Ergün Gür, Ak Parti İlçe Başkanı Namık Ergin ve yönetim kurulu üyeleri, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Aynur Okutucu ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkan Yardımcımız Necdet Çelik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan, Lapseki Meslek Yüksekokulu Müdürü Engin Gür, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç, belediye meclis üyeleri, Lapseki Yelken Kulübü Sporcuları, Lapsekispor kulübü sporcuları, kurum Müdürleri ve vatandaşlarımız katıldılar.
Dolu dolu bir hafta sürecek kiraz festivali, Lapseki Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstüne, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz tarafından çelenk konmasıyla başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Hükümet Konağı önündeki program sona erdi. Programa katılan protokol üyeleri bando eşliğinde festival korteji ile birlikte yürüyerek, sahildeki 15 Temmuz Şehitler Parkındaki stant açılışını gerçekleştirdi. Kortej yürüyüşünün  ardından  stant açılışı gerçekleştirildi. Yöresel Ürünler Fuarı ile tarım, hayvancılık ve otomotiv  sektöründeki temsilcilerin hem yaptığı işleri tanıtmak hem de festival kapsamında vatandaşlarla bir araya gelmek amacı ile açtıkları stantların açılışı gerçekleştirildi.   Firmaların yanı sıra Lapsekili vatandaşlar da ürünlerini sergilediği el emeği göz nuru eserler,  gıdalar, tarımsal ürünler ve otomotiv sektöründen temsilciler hem ürünlerini tanıttı hem de pazarlama çalışması gerçekleştirdi.

Bu Festivalle Birlik ve Beraberliğimizin Asla Bozulmayacağını Gösteriyoruz
Stantların açılışında bir konuşma yapan ve festival hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz “Bu sene Festival coşkusunu sizlerle birlikte yaşamanın heyecanını yaşıyoruz. Köprüsüyle, kirazıyla, şeftalisiyle, tarımı ve turizmi ile beraber yıldızı parlayan  İlçelerden biri olduk.  Lapseki’mizi tanıtmak, geleneklerimizi yaşatmak, bir ve beraber olmak, çevremizdeki tüm değerlerimizi Türkiye ile paylaşmak noktasında festivalimizin öneminin çok büyük olduğunu düşünüyorum.  Bu yıl festivalimizde Çocuk etkinlikleri, minder güreşleri, yelken yarışları,  futbol turnuvası, kadınlara yönelik yemek yarışması, halk oyunları gösterileri, roman orkestrası ile  coşkulu etkinliklere yer verdik.  Yöresel Ürünler Fuarı ile tarım, hayvancılık ve otomotiv  fuarını düzenledik.  Kirazımızın tadını ve güzelliğini anlatmaya  kelimeler yetmez. Hem ülkemizin hem de dünyanın en kaliteli kirazlardan biri Lapseki’mizin Kirazıdır.  Kirazımızın Pazar yada tanıtım gibi bir sorunu olmamakla birlikte  geleneksel olarak her sene düzenlediğimiz  kiraz yarışması birlik ve beraberliğimizi, birlik ve dayanışmamıza farklı bir güç katmaktadır.  Ayrıca duruşuyla, şarkılarıyla, sesiyle  sevilen ve bizlerin de çok sevdiği Cengiz Kurtoğlu’nu  Çarşamba akşamı sizlerle buluşturacağız.  Biz burada sadece bir festival gerçekleştirmiyoruz. Biz Burada el ele,  gönül gönüle vererek kardeşliğimizin  ve beraberliğimizin asla bozulmayacağının  mesajını veriyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ın konuşmasının ardından stantların açılışı için Kaymakam Emre Öztürk ve protokol üyeleri açılış kurdelesini kestiler. Kurdele kesiminin ardından  stantları gezen protokol üyeleri  üreticilerin ürünleri hakkında bilgiler aldılar.

Tuba Demirtaş