Gündem

Yangına İlk Müdahale Edecek Su Tankerleri Hizmete Başladı

Yangınlarla kısa sürede mücadele etmek ve yangınları büyümeden kontrol altına alınması için Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Orman Köylerine su tankeri verilmişti. O tankerler yangına müdahale etmede rol almaya başladı. 

Yangınlarla kısa sürede mücadele etmek ve yangınları büyümeden kontrol altına alınması için Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Orman Köylerine su tankeri verilmişti. O tankerler yangına müdahale etmede rol almaya başladı.  Biga Çakırlı - Karagür köyleri arasında çıkan yangında köylere verilen su tankeri ilk kez müdahale ederek yangın söndürmede başarıya ulaştı.
Yangın sezonunun başlaması ile  çalışmalarını hızlandıran ve yangınla etkili mücadele için araç ve gereçlerini güçlendiren Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, özellikle soğutma çalışmalarında kullanılmada başarılı sonuçlar elde eden su tankerini hizmete soktu. Yangınlarla kısa sürede mücadele etmek ve yangınları büyümeden kontrol altına alınması için Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Orman Köylerine verilen su tankerleri devreye girerken Biga Çakırlı - Karagür köyleri arasında çıkan yangında köylere verilen su tankeri ilk kez müdahale ederek yangın söndürmede başarıya ulaştı.    Tankerlerin göreve başlaması ve tankerlerin yangın söndürmelerindeki önem ile ilgili  Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada   "Biga Orman İşletme Müdürlüğü, Karabiga Orman İşletme Şefliği sınırlarında Çakırlı - Karagür köyleri arasındaki buğday tarlalarında elektrik trafosuna kuş çarpması sebebiyle yangın meydana geldi.  Yangına ilk müdahale orman köylerine Bölge Müdürlüğünce dağıtılan su tankerleri tarafından yapılmış olup arazöz ekiplerimizin takviyesiyle ormana sıçraması engellenmiştir. Yangın söndürme çalışmalarımıza tankerleriyle destek olan Çakırlı ve Karapürçek Köy Muhtarlıklarına teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.
 
Sedat Uz