Gündem

Karabiga'da Priapos Deniz Festivali coşkusu yaşandı (video)

Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Karabiga beldesinde her yıl düzenlenen Priapos Deniz Festivali’nin bu yıl 39’uncusu gerçekleştirildi.

Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi ile ilçe ve belde belediye başkanları, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş Karabiga beldesindeki Priapos Deniz Festivali’ne katılım sağladı.
Çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği Priapos Deniz Festivali’nde yarışmacılar birbirleriyle büyük çekişmeler yaşadı. Yüzme ve yağlı direk yarışmasında keyifli anlar yaşandı. Büyük heyecana sahne olan yarışmalarda yarışmacılar, izleyenler tarafından alkışlarla desteklendi. Yağlı direkte ise kaygan direğin en uç noktasında bulunan Türk bayrağını almak için yarışmacılar büyük çaba sarf etti. Yüzme ve yağlı direk yarışmasında birinci olanlara ödüller verildi.
Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, festivale katılanlara teşekkürlerini iletirken, yarışmalarda performans gösterenleri ise tebrik ederek kutladı. Başkan Elbi; “39. Karabiga Priapos Deniz Festivalini Coşku içinde kutladık. Bu yılki festivalimiz Ak Parti Çanakkale Milletvekili Sayın Ayhan Gider, Biga Kaymakamı Sayın Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Sayın Bülent Erdoğan, Gümüşçay Belediye Başkanı Sayın Adnan Pastırmacı, Yenice Belediye Başkanı Sayın Veysel Acar, Kalkım Belediye Başkanı Sayın İbrahim Taşkın, Festival Ana Sponsorumuz Cenal Elektrik Ür. AŞ. Halkla İlişkiler Müdürü Sayın Özgür Surat, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve belde dışından gelen misafirlerimiz ve halkımızın katılımı ile yoğun bir kalabalık içerisinde gerçekleşti. Balıkçı barınağında başlayan çeşitli yüzme yarışları, İçdaş Yelken Okulunun yelken gösterisi ve yağlı direk yarışması izleyenlere eğlenceli anlar yaşattı. Devamında akşam halk konserimizde özellikle gençlerin Zakkum’ a ilgisi büyüktü” dedi.
AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider de, güzel bir havada Karabiga'ya yakışır bir kalabalıkla festivalin gerçekleştiğini ifade etti.

Sedat Uz