Gündem

Leydi ve Arama Kurtarma Ekibi Görev Başında (video)

Yaz aylarında vatandaşların serinlemek için girdiği denizlerde yaşanabilecek boğulma vakalarının önüne geçmek amacıyla Ezine Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, etkin önlemler almaya devam ediyor.

Ezine İtfaiye Müdürlüğü, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte halkın yoğun ilgi gösterdiği denizlerde güvenliği sağlamak amacıyla önceden planlanan önlemleri uygulamaya geçirdi. Bu kapsamda Ezine İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Arama Kurtarma ekibi, gece gündüz demeden nöbet tutarak güvenliği sağlamaya çalışıyor. İtfaiye köpeği Leydi ve deneyimli dalgıçlardan oluşan ekip, özel eğitimlerden geçirilerek boğulma vakalarını tespit etme ve hızlı bir şekilde müdahale etme konusunda görevlendirildi.
Ezine itfaiyesinin sevimli üyesi Leydi, olağanüstü koku alma yeteneği sayesinde, denizde tehlikede olan veya boğulma riski taşıyan kişilerin yerlerini tespit etmeyi kolaylaştırırken, ekip daha hızlı hareket ederek can kurtarma operasyonlarını etkin bir şekilde gerçekleştirebiliyor. Özel eğitimlerden geçen, gerekli ekipmanlarla donatılan dalgıçlar, herhangi bir acil durumda derhal müdahale ederek vatandaşların hayatlarını kurtarmayı görev ediniyor.
Turgut Engin