Siyaset

NE 'O', NE 'BU' DİYEMİYOR ERKEK ARADA KALDI!?!...

Çanakkale siyaset tarihinde, CHP' de ilk'kez Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Politikacı olarak tarihe geçen ismin, tabanda olduğu kadar, tavanda da yükselen değişim çağrısına imza atamadığı gözlendi.

Çanakkale siyaset tarihinde, CHP' de ilk'kez Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Politikacı olarak tarihe geçen ismin, tabanda olduğu kadar, tavanda da yükselen Oeğişim çağrısına imza atamadığı gözlendi.

Partililerine göre; "Muharrem Erkek Şimdi Arafta"
Altılı Masa'nnı kurduğu Millet İttifakının, Seçimi kaybetmesinin hemen  ardından, Türkiye' de 'Değişim Gerek'  şeklindeki söyleme, ilk  Çanakkale imza atmıştı.
CHP' li Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun' un bu çağrısı, adetadalga dalga yayılmaya başlamıştı.
O tarihlerde,  sosyal medyadaki profil fotoğrafını yenileyen, CHP Genel Başkan yardımcısı Muharrem Erkek, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir pozunu kullanmış, ardından da o paylaşımını geri çektiği gözlenmişti.
Değişim söylemleri dalga dalga yayılan CHP' de, suskunluğu ile dikkat çeken isimlerin başında, Partinin yeniden oluşturulan Kurmay kadrolarında yer bulamayan  Muharrem Erkek yer almıştı.

CHP' DE KURMAYKEN, ÇOK ŞEY SÖYLEDİ,
HERKESİN DEDİĞİNİ ŞİMDİLERDE DİYEMEDİ

Çanakkale siyasetinde, CHP' de  'DEĞİŞİM GEREK'  söyleminde bulunmadığı gözlenen nadir isimlerden biri, Partinin eski Genel Başkan yardımcısı Muharrem Erkek oldu.
Partilileri, kaybedilen seçim sonrası, sosyal medyasındaki profil fotoğrafını, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu lle birlikte verdiği bir pozu ile yenileyen, ardından da  paylaşımını geri çeken  Erkek' in, sonrasında büründüğü  sessizliğini yorumlayıp; "Erkek şimdilerde Arafta" şeklindeki ifadeler kullanmaya başladığı işitiliyor.
CHP Genel Merkezi, Parti Meclisini yeniden oluşturur iken, uzunca süredir Gnel Başkan Yardımcısı görevini yürüten Çanakkaleli politikacı Muharrem Erkek' e, kurmay kadroda  görev vermedi.
Başkent siyasetinde, seçim öncesi etkin görevlerde bulunan, Altılı Masanın oluşumunda ve süreç içinde düzenlenen  her toplantısında, Partisi adına Masa'nın tarafı liderleri karşılayan Çanakkaleli politikacı Erkek, Milletvekilliği genel seçiminde aday olmamış, olası kazanılacak seçim sonrası, Cumhurbaşkanı olacağı varsayılan Kılıçdaroğlu'nun kabinesinde Adalet bakanı olarak yer bulmayı hedeflemişti.
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu' da, seçim sürecinde Çanakkale'de gerçekleştirdiği mitinginde, seçmenlere ve partililerine Erkek' i Bakan olarak tanıtmıştı.
Kaybedilen Seçim sonrası, CHP Parti meclisi, partinin kurmay kodroları yeniden şekillendi. Ancak, Çanakkale tarihinde ilk' kez, Çanakkaleli bir siyasetçinin Genel Başkan yardımcılığı görevini üstlendiği CHP' de, eski Kurmay Erkek' in ismine yer verilmedi.
CHP Çanakkale örgütü, kazanılacak seçim sonrası, bakanlık görevine getirileceğine kesin gözüyle baktığı Erkek' in, partinin kurma kadrolarında yer bulamaması ile adeta ikinci bir şok yaşadı.
Altılı Masa'nın kurduğu Millet İttifakının, Seçimi kaybetmesinin hemen ardından, Türkiye' de 'Değişim Gerek'  şeklindeki söyleme, ilk  Çanakkale imza atmıştı.
CHP' li Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun' un bu çağrısı, adeta dalga dalga yayıldı.
O tarihlerde,  sosyal medyadaki profil fotoğrafını yenileyen, CHP Genel Başkan yardımcısı Muharrem Erkek' in, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir pozunu kullanmış, ardından da o paylaşımını geri çektiği gözlenmişti.
Değişim söylemleri dalga dalga yayılan CHP' de, suskunluğu ile dikkat çeken isimlerin başında, Partinin yeniden oluşturulan Kurmay kadrolarında yer bulamayan Muharrem Erkek yer almıştı.
Kaybedilen seçim günü, Türkiye genelinde CHP' de değişim gerektiğini savunan ilk ismin çıktığı yer olarak siyaset tarihine geçen Çanakkale, CHP kulislerinde haftalardır ayrı bir anılmaya başladı.
Tam da o günlerde,  İmamoğlu ile verdiği pozu paylaşması ile dikkat çeken, ardından da tam bir suskunluğa bürünen Erkek' ten günlerdir,  "ne 'o', ne 'bu'.." türünden bir söylem gelmeyişi, Çanakkale siyaset kamuoyunda olduğu gibi, Örgüt içi buluşmalarda, CHP' li parti yöneticilerinin üzerine türlü yorumlar getirdiği ana gündem maddesi olarak, sıcaklığını koruyor.

Mine Yel