Gündem

Kütahyalı gençler Çanakkale'ye geldi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Anadoluyuz Biz” projesi kapsamında Kütahya’dan Çanakkale’ye bir grup genç geldi. Gençler tarihi yerleri gezdi.

Farklı illeri ve farklı kültürleri keşfederek tarih ve coğrafi bilincinin arttırılması amacı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından “Anadoluyuz Biz” projesi hazırlanmıştı. Proje kapsamında Kütahya’dan Çanakkale’ye gelen bir grup genç geldi. Çanakkale’nin tarihi ve kültürünü tanıma imkanı bulan gençler, ilk olarak şehitlikleri gezdi.
Şehitler Abidesi, Conkbayrının yanı sıra Çanakkale savaşlarının yaşandığı alanların yanı sıra Kilitbahir ve Seddülbahir Kalesi ile Çanakkale Destanının tanıtım merkezini ziyaret ettiler. Gençler, tarihi alanda çevre temizliği de yaparak, tarihi alanı kirletmemek için  farkındalık yarattılar.  Çanakkale Gençlik Merkezini de ziyaret eden gençler burada da sosyal sorumluluk projesinde yer aldılar.  Merkezde kuşlar için yemlik hazırlayan gençler, hazırladıkları yemlikleri  ağaçlara astılar.
Bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Çanakkale’nin ilk çağlarda yaşadığı ve tarihi eserleri günümüze kadar gelen  Troya, Assos, Parion,  ve Gelibolu Mevlevihanesini de ziyaret ettiler. Çanakkale’nin tarihi yerlerinin yanı sıra gençler Çanakkale Merkezindeki bir çok kültürel alanı da ziyaret ederek keşifte bulundular. 
Bünyamin Nami Tonka