İlçe - Belde

Köprü manzaralı millet bahçesi

1915 Çanakkale Köprüsü manzarasında Lapseki İlçesi’nde köprü manzarasında millet bahçesi yapıldı. Bitme aşamasına gelen bahçe hem gece hem de gündüz ayrı bir güzelliğe sahip.

Türkiye genelinde başlatılan millet bahçelerinden biri de Lapseki ilçesinde yapılıyor. Çanakkale Boğazı’na nazır 1915 Çanakkale Köprüsü manzarasında yapılan bahçe hem gece hem de gündüz ayrı bir güzelliğe sahip. Lapseki ilçesine yeni bir soluk getirecek olan Millet Bahçesi'nde 35 bin 525 metrekarelik alanda toplam 600 ağaç, 30 bin çalı zakkum ve 100 bin yer örtücü bitki yer alacak. Millet Bahçesi 26 bin 537 metrekarelik yeşil alana sahip olup, içerisinde bulunan peyzaj düzenlemesiyle doğanın farklı tonlarını içerisinde bulunduruyor.
Millet Bahçesi, çevresine ferahlık ve güzellik katacak. Yeşil alanları, ağaçları ve çiçekleri ile Lapseki'nin nefes alacağı bir nokta olacak. Millet Bahçesi, doğal güzellikleri ve çeşitliliği ile ziyaretçilerine keyifli bir ortam sunacak ve ilçenin sosyal hayatına katkı sağlayacak. 35 bin 525 metrekarelik alana yapılan, içerisinde 600 ağaç, 30 bin çalı zakkum, 100 bin yer örtücü bulunan, 26 bin 537 metrekare yeşil alana sahip olan Millet Bahçesi, yeşilin her tonunu içinde barındırıp bitki ve peyzajı ile Lapseki ilçesine yeni bir nefes olacak. Bitme aşamasına gelen bahçenin hizmete girmesi ile bölge daha çok canlanacak.
 
Tuba Demirtaş