EĞİTİM

Trakya Üniversiteler Birliği Çanakkale’de toplandı

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) 5. Bölgesel Erasmus Toplantısı açılışı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ev sahipliğinde gerçekleşti.

 
 
 
Toplantıya; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, TÜB Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Aras ile TÜB üyesi üniversitelerin Erasmus Koordinatörleri ve birim çalışanları katıldı.
 
ÇOMÜ Rektörlük VIP Salonunda gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Erenoğlu, şunları aktardı; “Bu toplantı üniversitelerimizin uluslararasılaşma süreçlerine doğrudan katkı sağlıyor. Erasmus programları Avrupa birliğinin eğitim, gençlik, spor alanlarında desteklediği en büyük programlardan birisi. Bu program sayesinde öğrencilerimiz akademik ve idari personelimiz farklı kültürleri tanıma, yeni beceriler kazanma, kariyer geliştirme fırsatlarına sahip oluyorlar. Bu noktada aynı zamanda akademik iş birliklerini geliştirme, kalite standartlarını yükseltme ve uluslararası rekabet gücünü arttırma imkanı buluyorlar. Bu nedenle erasmus programının etkin bir şekilde yürütülmesi, üniversiteler olarak olmazsa olmazım, ortak sorumluluğumuz. Toplantının verimli geçmesini temenni eder, düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.”
 
TÜB Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Aras toplantının içeriği hakkında bilgi verdiği konuşmasında kökenimizin bir noktada balkanlardan geldiğini, özellikle balkanlardan gelen öğrencilere yönelik ek kontenjanların ve iyi uygulama örneklerinin önemini vurguladı.
 
Toplantıya ev sahipliği yapmaktan ÇOMÜ olarak büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya ise “Erasmusun üniversitelerimiz için öneminin farkında ve bilincindeyiz. Bir arada kendi deneyimlerimizi paylaşarak en üst seviyelere ulaşabileceğimizi biliyoruz. Bu toplantıların her geçen yıl veriminin arttırılarak sürmesi için üniversitemiz adına elimizden geleni yapacağız” dedi.
 
Erasmus programının önemine değinen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Dinçay Köksal konuşmasında şunları ifade etti; “Bu program ilk başladığı andan itibaren üniversitemiz aktif olarak yer alıyor. Avrupa Birliği tarafından verilen Diploma Eki Etiketini ve AKTS Etiketini ilk alan üniversitelerden bir tanesi. Bu çalışmaların üçüncü boyutu kalite güvencesi. Rektörümüz liderliğinde hep birlikte bu çalışmaları daha da ileriye götüreceğiz”
 
Erasmus alanındaki güncel konulara değinilen toplantıda, Erasmus birimi çalışanları tarafından kendi üniversitelerinde ki iyi uygulama örnekleri ve yaşanılan sorunlar paylaşıldı. 5. Bölgesel Erasmus Toplantısı, TÜB üyesi üniversiteler arasında Erasmus hareketliliği çerçevesinde iş birliğinin artırılması ve katılımcıların deneyimlerini paylaşmaları için önemli bir platform oldu.
 
 
Haber Merkezi