ÇOMÜ Konservatuvarı ilk olarak 2009 yılında kuruldu. Öğrenci alımına ise 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında aldı. Devlet Konservatuarı 2023 - 2024 bilimsel ve sanatsal etkinlikler tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Nedime Hanım Konağında gerçekleştirilen Tanıtım toplantısına Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Türkmen, ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karakaya,Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı, kamu kurum temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Kültür Ve Sanat'a Katkı Veriyoruz
Yeni dönem için verilen kokteylin ardından bir konuşma yapan ve kentin müzik ve sanat dünyasına katkıda bulunduklarını belirten ÇOMÜ Devlet Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karakaya "Açıldığı günden bu yana konserler, festivaller, atölye çalışmaları, sempozyumlar ve birbirinden kıymetli eğitsel, sanatsal faaliyetler gerçekleştirdik. Bu kapsamda 60 il dışından 65 il içinde olmak üzere bu bilimsel ve sanatsal faaliyetlere katkıda bulunacak olan çok kıymetli bilim ve sanat insanları ile birlikteyiz. Bu kıymetli sanatçılarımız arasında 18 üniversite mensubu hocamız ve sanatçımız mevcut. Akademik ve idari personellerimiz ile birlikte elimizden geldiğince Kültür ve sanat hayatına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu anlamda desteklerini her zaman arkamızda hissettiğimiz Valimiz, Belediye Başkanımız ve Rektörümüze teşekkür ediyorum" dedi.
DAHA İYİ HAZIRLIK YAPACAĞIZ
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Cüneyt Erenoğlu ise yaptığı açıklamasında, konservatuarın müzik alanındaki çalışmalarına değinerek "Kendini sürekli yenileyen, kente dokunan, sosyal faaliyetler noktasında bir çok etkinliğe sahne olan, eğitime aldığımız öğrencileri nitelikli bir müzik ve sanat eğitimi sonucunda ülkeye kazandırıyoruz. Konservatuar müdürlerimizin bu başarıda önemli emekleri var. Katkı noktasında Çanakkale sınırlarını aştık ve artık ülke sınırlarındayız. Kısa sürede konservatuarımız güzel işler başardı. Bu dönem de kentin her noktasında 181 etkinlik planlandı. Dolayısı ile kentin her noktasına ulaşan nitelikli bir devlet konservatuarı ve dolu bir dönem geçirecek. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen Troya Kültür Yolu Festivaline de katkılarda bulunduk. İnşallah önümüzdeki sene daha geniş bir katılım göstereceğiz" dedi.
Türk-Japon Dostluk Konseri Verildi
Konuşmaların ardından tamamlanan açılış kokteylinin ardından Türk-Japon Dostluk konseri verildi. Nedime Hanım Konağı Gösteri salonunda gerçekleştirilen konserde iki ülkenin bilinen eserleri seslendirildi. Kanunda Oğuz Kararkaya, Klasik Kemençede Merve Eken Küçükaksoy, Erhu'da NataukoDoı çalgıda dururken solist İlknurt Mert ise çalınan şarkıları seslendirdi.
Bünyamin Nami Tonka
Foto: BHA