Gündem

Kültür ve Turizm Bakanlığı İl Müdürlüğünü es geçti Alan Başkanlığı ile çalıştı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Çanakkale’de düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivalinde partner olarak Çanakkale’deki temsilcisi olan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü es geçerek Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarih Alan Başkanlığı’nı seçmesinin yankıları devam ediyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Çanakkale’de düzenlenen Troya Kültür Yolu Festivalinde partner olarak Çanakkale’deki temsilcisi olan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü es geçerek Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarih Alan Başkanlığı’nı seçmesinin yankıları devam ediyor. Bu tercih nedeniyle müdürlük tarafından bir huzursuzluğun olduğu konuşulurken, müdürlüğün es geçilmesinin birçok nedeni olduğu ifade ediliyor.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından bu yıl Troya Kültür Yolu Festivali’nin ikincisi düzenlendi. 9-17 Eylül tarihleri arasında düzenlenen festivalin ilk geçen yıl düzenlenmişti. Geçen yıl düzenlenen ve çok beğenilen festivale Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da katılmıştı. Diğer tüm festivallere katılan Bakan Ersoy, Çanakkale’deki festivale katılmaması çok konuşuldu. Günlerce süren festival sona ererken, çok konuşulan bir diğer konu ise bakanlığın Çanakkale’deki temsilcisi olan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yerine Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ile çalışması oldu.

YÖNETİM PASİF OLDUĞU İÇİN Mİ?
Çanakkale en pasif müdürlüklerin başında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü geliyor. Müdürlüğün kentte etkili olamaması uzun süredir konuşuluyor. Müdürlükteki yöneticilerin beceriksizliği ve işi bilmemesi nedeniyle etkisiz olduğu belirtiliyor. Tarım Müdürlüğü’nden tütün ekspertizi iken Mehmet Akif Ersoy Kütüphane Müdürlüğü’ne atanması ile tartışılan Alper Yancar ani bir kararla görevden alınmıştı. Hakkında birçok dava da açılan Yancar, şimdi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde üst düzey yönetici. Kadrosu tarımda olan Yancar’ın görev süresinin bir yıl daha uzatıldığı da belirtiliyor. Liyakat bir yönetim olmadığı için müdürlüğün etkisiz olduğu konuşuluyor. Bu yüzden bakanlığın büyük festivali müdürlük ile değil alan başkanlığı ile çalıştığı dilden dile dolaşıyor.

TEPKİLER GÖSTERİLDİ
Bakanlığın festivali il müdürlüğü ile çalışmamasının yaşattığı derin üzüntünün tepkileri sosyal medya hesaplarına da yansıdı. Festival boyunca hem müdürlük çalışanları hem de dışarıdaki destekçileri isim vermeden festivali defalarca eleştirdi.  Organizasyonun kötü yapıldığını ve eksikliklerin olduğunu ima etti. Hatta es geçilmesi nedeniyle İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz’ın programlara katılmadığı da çok konuşuldu.
 
40 FARKLI MEKÂN, 500’DEN FAZLA ETKİNLİK
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye'nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivallerinin dördüncü durağı olan Çanakkale, 9 Eylül’de başladı ve 17 Eylül’de son buldu. Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen ve bu yıl 9 gün sürmesi planlanan Troya Kültür Yolu Festivali, kentin dört bir yanında düzenlenen konserler, sergiler ve çeşitli sanat dallarının gösterilerinden oluşuyor. Dünyanın en kapsamlı kültür sanat projelerinden biri olan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin dördüncü durağı Troya Kültür Yolu Festivali’nde 40’dan fazla noktada, 500’den fazla etkinlik gerçekleşti.
 
KONSERLER
Konserlerin açılışını 9 Eylül Cumartesi akşamı Ferhat Göçer yaptı. Ardından 10 Eylül Pazar Anadolu Ateşi, 11 Eylül Pazartesi Resul Dindar, 12 Eylül Salı Uğur Aslan, 13 Eylül Çarşamba Sinan Akçıl, 14 Eylül Perşembe Gökhan Tepe sahneye çıktı. Cuma günü Murat Dalkılıç sahne aldı. 16 Eylül Cumartesi Simge Sağın, 17 Eylül Pazar ise Fatma Turgut sahneye çıktı.
 
Mehmet Güler
Foto: Arşiv