Gündem

Öğrenciler Çanakkale’yi tanımaya çalışıyor

Üniversite öğrencilerinin kente gelmesi ile birlikte kent yaşamında bazı değişiklikler başladı bile, Kente gelen öğrenciler başta ekonomik olarak çok farklı alanlarda etkileri olacak, özellikle yeni öğrenciler kentte nasıl zaman geçiriyor nerde buluşuyor sizin için derledik.

Üniversitenin eğitime başlaması ile ile birlikte öğrencilerin kente gelmesi hız kazandı. Öğrencilerin büyük kısmı ilk ders gününden önce kente geldi. Uzun bir aradan sonra Çanakkale’ye hem eski hem de yeni öğrenciler geldi.. Peki öğrencilerim kente gelmesi neleri değiştirecek ve neler şimdiden değişmeye başladı. Öncelikle otobüs saatlerinin ve sefer sayılarının değişmesi ve artması bekleniyor. Özellikle Esenlerden ve Kepez yönünden Terzioğlu yerleşkesine giden araçların sayılarının artması bekleniyor.

Yeni Gelen Öğrencilerin Buluşma Alanları
Kente yeni gelen 1. sınıf öğrencileri özellikle kampüs dışında birkaç merkezi alana öncelik vererek buluşuyorlar. Derslerden arta kalan zamanlarda keşfetmeye başladıkları alanların başında, Eski Kordon, Halk Bahçesi, Özgür Parkı, Yeni Kordon, Kepez Sahil, Güzelyalı Gençlik Kampı, gibi açık alanlar ve sahiller geliyor. Öğrenci dostu ve ekonomik alanları arayan öğrenciler bu dönemde, daha çok etraftaki bilgilerini arttırmaya çalışıyor. Öyle ki  yeni gelenler sosyal medya hesapları üzerinden dayanışma içeresinde hareket ederek, bilgi alışverişi sağlıyorlar.

Arzu Baladur