Üniversite

Uluslararası Akademik Çalışmalarda Yeni Biçim ve Metodoloji Arayışları Sempozyumu gerçekleşti

Uluslararası Akademik Çalışmalarda Yeni Biçim ve Metodoloji Arayışları Sempozyumunun açılış töreni Trioa Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Sempozyum açılış törenine; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Çanakkale Bölge Müdür V. Tuncay Güven, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Önal, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütü temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sempozyum tanıtım filmi gösterildi.

 

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hülya Önal, bilim ve sanatın kesiştiği bir çağda yaşadığımıza dikkat çekerek; “Bilimsel çalışmaların artık görsel ve işitsel olarak dünyada yer bulduğuna tanıklık etmekteyiz. Günümüz dünyasında bilimsel çalışmalar sadece yazılı makale, kitap, bildiri gibi metotlarla sınırlı kalmamakta bu sempozyumda da yer verileceği gibi görsel, işitsel, deneme gibi  akademik ifade biçimleri de giderek yaygınlaşmıştır. Ulusal ve uluslararası bilim insanlarının katkılarıyla gerçekleşen bu sempozyumda yeni nesil akademik ifade biçimlerinin bilginin niteliğine nasıl etki edeceği, hangi kriterlere göre değerlendirileceği, hangi metodolojik bağlamda yorumlanacağı gibi başlıklar tartışılacak” dedi. 

 

Dünya da ve Türkiye'de hızla değişen teknolojik gelişmeler, eğitim ve araştırma alanında yeni ihtiyaçları beraberinde getirmektedir diyerek başladığı konuşmasında ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, “Akademik çalışmalarda ve yayıncılıkta yeni biçim ve metodolojiler geliştirmek, günümüzün değişen ihtiyaçlarına cevap vermek açısından büyük önem taşımaktadır” dedi ve ekledi

 

“Bu sempozyumun, akademik çalışmalarda ve yayıncılıkta yeni biçim ve metodolojiler geliştirmek için önemli bir platform oluşturacağına inanıyorum. Sempozyumda, alanında tanınmış akademisyenlerin yanı sıra, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nden değerli akademisyen ve öğrencilerimizin de yer alması, sempozyumun zenginliği ve niteliği açısından büyük bir artı olacaktır. Sempozyumun, akademik çalışmalara ve yayıncılıkta yeni biçim ve metodolojilerin geliştirilmesine önemli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum. Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçe herkese teşekkür ediyorum.”

 

Sempozyum, ÇOMÜ Konservatuarı’ndan Gitarda Kadir Eken, Flütte Salih Çalkan’ın mini konseri ve davetli konuşmacı Prof. Dr. Nico Carpentıer sunumu ile devam etti. Açılış töreni Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya’nın Prof. Dr. Nico Carpentıer’e hediye takdimi ile son buldu.

Haber merkezi