Gündem

Bir yıl önce TOKİ tanıtımı yapmıştı 1250 konuttan ses yok

Tam bir yıl önce etkinlikte projenin Çanakkale ayağı hakkında bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, “Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesinde Çanakkale'mizde toplam 1250 konut satışa sunulacak. 1250 hak sahibi olacak.” demişti. 2023 bitiyor fakat ko

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Hamlesi Projesi hakkında İskele Meydanı'nda gerçekleşen 'Sosyal Konut Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme Etkinliği'nde mobil araçla vatandaşlara bilgi verilmişti. Tam bir yıl önce etkinlikte projenin Çanakkale ayağı hakkında bilgi veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, “Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesinde Çanakkale'mizde toplam 1250 konut satışa sunulacak. 1250 hak sahibi olacak.” demişti. 2023 bitiyor fakat konutlardan ses yok. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Hamlesi Projesi hakkında İskele Meydanı'nda 2 Kasım 2022’de  'Sosyal Konut Projesi Tanıtım ve Bilgilendirme Etkinliği' gerçekleştirildi. Etkinlikte mobil araçla vatandaşlara bilgi verildi. Ayrıca etkinlikte vatandaşlar, sanal gerçeklik gözlüğünü takarak, yapılması planlanan evleri inceleme fırsatı buldu.

 

Etkinlikte o gün gazetecilere açıklamalarda bulunan Toplu Konut İdaresi Uzmanı Mehmet Öç, “Burada vatandaşlarımızı bilgilendirmek için bulunuyoruz. ‘İlk evim’, ‘ilk arsam’ ve ilk işyerimle ilgili vatandaşlarımızın kafasında oluşan veya cevabını bekledikleri sorulara cevap vermek için bulunuyorum. Genellikle konutlarla ilgili sorular geliyor. Çanakkale Merkezde organize sanayi bölgesinde 370 adet konut yapacağız. Şuana kadar başvurular 31 Ekim’e kadar bitti. Arsa ve işyerleri için 4 Kasım’a kadar e-devlet üzerinden, 7 Kasım’a kadar da banka üzerinden başvurular devam edecek. Konutlarla ilgili olarak, eşler arasında ikisinde de konut yoksa birisi başvuru yapabilir ya da eşin bir tanesi arsaya, biri de eve başvurabilir. Her ikisi de çıkması halinde ikisinden birini yani ya arsayı, ya evi tercih etmeleri gerekiyor. Konutlarda 18 yaşın altında çocuk çalışıyor ise anne ve babanın üzerinde 16 bin TL2yi geçemeyecek şekilde hesaplanır. Başvuru için geliri 16 bin TL’yi geçemeyecek. Üzerine konut olmayacak. Evde 18 yaşını doldurmuş kaç birey varsa tamamı başvuru yapma hakkına sahipti. Ancak bu da 31 Ekim tarihi itibariyle bitti. Bu şartlara uyan kişileri biz büyük ihtimalle Şubat’ın 1’i ile 3’ü arası bu bölgede kuraları çekeceğiz. Konut belirleme kurası değil hak sahipliği belirleme kurası çekilecek. Hak sahipliği kurasından sonra da, kurada hak sahibi olamaya kişiler ya IBAN’larına ya da bankaların ilgili şubesine ya da ATM’sine giderek T.C. Kimlik Numaralarını girerek başvuru bedellerini alacaklar.” dedi.

 

ÇANAKKALE'MİZDE TOPLAM 1250 KONUT SATIŞA SUNULACAKTI

 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, Cumhuriyet tarihimizin en büyük sosyal konut projesinde Çanakkale'mizde toplam 1250 konut satışa sunulacak. 1250 hak sahibi olacak. Ayıretten Çanakkale Merkez'de 3 bin 500 toplamda arsa satışı olacak. Bunlardan da Çanakkale Merkez'de OSB'nin karşısındaki bir alanda planlanıyor. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor şuan.”dedi. Geçen süre içinde konutlarla ilgili bir ses çıkmadı. Konutlar, sanal gözlüklerle tanıtıldı ve sanalda kaldı.  

 

Atakan Alkış

Foto: BHA