Üniversite

Üniversitemizden Bayram Yusuf Aslan’a Fahri Doktora Ünvanı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından İÇDAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Yusuf Aslan’a Fahri Doktora Unvanı Tevcih Töreni gerçekleşti.

Tören öncesi Şeref Defterini imzalayan Bayram Yusuf Aslan’ı, Rektör R. Cüneyt Erenoğlu makamında ağırladı. İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezinde gerçekleşen törene; Çanakkale Vali Vekili Hakkı Uzun, Belediye Başkan Vekili Birten Sarıbaş, İÇDAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Yusuf Aslan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Genel Sekreter V. Oğuz Ünal, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Mehmet Erkan Kıllıoğlu, Öğr. Gör. Tanju Güdük, İsmail Ceylan, Sinan Karabulgu, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. Mustafa İlker Gülcemal, Çanakkale Protokolü, İÇDAŞ Yönetim Kurulu Üyeleri, akademik ve idari personellerin yanı sıra öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören, ÇOMÜ tanıtım filminin izlenmesinin ardından, Devlet Konservatuarı Öğr. Gör. Sedat Çılgın tarafından “Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı” türküsünün seslendirilmesi ile devam etti. 

 

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu “Sizleri, Mühendislik Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü tarafından teklif edilen ve ÇOMÜ Senatosu tarafından kabul edilen, Bayram Yusuf Aslan'a Fahri Doktora Ünvanı tevcih töreninde bir arada görmekten büyük mutluluk duyuyorum” diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti 

 

“Öncelikle, geçtiğimiz günlerde şehit olan kahraman Mehmetçiklerimiz için rahmet, ailelerine sabır ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Ayrıca insanlığın ortak değerlerine ve hukukuna aykırı olarak Filistin'de yaşanan insanlık dramını da bir kez daha şiddetle kınıyorum.”

 

Ülkemizin Yetiştirdiği Değerli Bir İş İnsanı ve Hayırsever Bir İnsan

 

İÇDAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Yusuf Aslan’ın hayatı hakkında bilgiler veren Rektör Erenoğlu, Aslan’ın ülkemizin yetiştirdiği değerli bir iş insanı ve hayırsever bir insan olduğunu ifade etti ve sözlerini şöyle sürdürdü

 

“Sayın Bayram Yusuf Aslan, 1939 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Sayın Aslan, 11 yaşında babasını kaybetmesine rağmen, annesinin desteğiyle eğitimine devam etmiş ve Tophane Sanat Okulu Torna Tesviye Bölümü'nden mezun olmuştur. Mezun olduktan sonra kendi atölyesini kuran Sayın Aslan, torna makinesini döndürdükçe sadece yeni ürün değil yeni fikirler de üretmiştir. Küçük bir atölyede başlayan girişimcilik serüveni bir tesadüfle rota değiştirmiş ve demir çelik sektörüne adım atmıştır. İki ağabeyi ile birlikte 1961 yılında Kardeşler Demir (Kardemir) Demir Çekme Makine Sanayi Kollektif Şirketi'ni kuran Sayın Aslan, yıllar içinde yeni yatırımlar ve yeni iş alanları ile birlikte şirketini Türkiye'nin sayılı şirketler grubundan biri haline getirmiştir.

 

Bayram Yusuf Aslan Sadece Türkiye’nin Değil, Dünyanın Birçok Ülkesinde Faaliyet Gösteren Bir İş İnsanı

 

Sayın Aslan, demir çelikten, tersaneciliğe, liman işletmeciliğinden taşımacılığa, armatörlükten enerjiye, inşaattan turizme kadar çok geniş bir alanda faaliyet gösteren şirketler grubuyla, ülke ekonomisine ve istihdama önemli katkılar sağlamaktadır. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren bir iş insanıdır.

 

Sosyal Sorumluluk Projelerinde de Öncü

 

Sadece iş hayatında değil, sosyal sorumluluk projelerinde de öncü bir rol oynamaktadır. Özellikle eğitime verdiği destek ile birçok gencin geleceğine ışık tutmuştur. Cide'de Turizm Meslek Lisesi ve Uygulama Oteli, Kastamonu Üniversitesine bağlı Kaynakçı Okulu ve Çanakkale'de Sanat Okulları gibi eğitim kurumları kurmuştur.

 

Sporun ve Sporcunun da Her Zaman Yanında

 

Sayın Aslan, sporun ve sporcunun da her zaman yanında olmuştur. Çanakkale'ye İÇDAŞ Spor Kulübünü kazandırmış ve kulübün yelken, yüzme, rüzgâr sörfü, satranç ve basketbol branşlarında sporcu yetiştirmesine destek olmuştur.

 

Eğitim-Öğretim, Araştırma-Geliştirme ve Toplumsal Katkı Alanlarında İÇDAŞ İş Birliklerimiz Artıyor

 

İÇDAŞ'ın bugüne kadar üniversitemizin pek çok noktasında destek ve katkıları bulunmaktadır. Özellikle son dönemde içerisinde bulunduğumuz İlahiyat Fakültesi Şehitler Yerleşkesinin neredeyse tamamı, Terzioğlu Yerleşkesinde Hatime Ana Ulu Cami, Mühendislik Fakültesi’nde pek çok laboratuvar ve diğer sayısız binaya katkıda bulunmuştur ve bulunmaya da devam etmektedir. Bunun yanı sıra eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve toplumsal katkı alanlarında da İÇDAŞ'la birlikte son dönemde artan iş birlikleri içerisindeyiz.”

 

Rektör Erenoğlu, Ülkemizin kalkınmasına ve gelişmesine katkı sağlayan, örnek bir iş insanı ve hayırsever olan Bayram Yusuf Aslan’a Fahri Doktora Unvanı verilmesinin, hem ülkemiz hem de kendisi için bir onur olduğunu söyleyerek; “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak Fahri Doktora Ünvanı; Bilim, teknoloji, sanat, kültür ve sosyal hayatın gelişmesi yolunda ve Üniversitenin temel değerleri doğrultusunda seçkin hizmet ve katkıda bulunan kişilere verilmektedir. Bu noktada, Sayın Bayram Yusuf Aslan'ı, bugün burada, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin Fahri Doktoru olarak karşılamak, bizler için büyük bir onur ve mutluluktur. Kendisine, bundan sonraki yaşamında da başarılar diliyorum” dedi.

 

Fahri Doktora Ünvanı Tevcih Töreni öncesinde ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, İÇDAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Yusuf Aslan’ın özgeçmişini ve senato kararını okudu. Bayram Yusuf Aslan’ın hayatını anlatan videonun izlenmesinin ardından, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu tarafından Bayram Yusuf Aslan’a cübbesi giydirildi, “Enerji Teknolojisi ve Yönetimi Alanında” Fahri Doktora payesi takdim edildi, ÇOMÜ’nün rozeti takıldı ve ÇOMÜ’nün mensubu olduğunu, kurumsal aidiyeti ifade eden ÇOMÜ kimlik kartı verildi.

 

Takdimin ardından Bayram Yusuf Aslan, Rektör Prof. Dr. Erenoğlu ve Yönetim Kuruluna şahsını Fahri Doktora ünvanına layık gördükleri için teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları ifade etti

 

 “Yaklaşık 70 yıldır hiç durmadım, yola hep devam dedim. Şikâyet etmek yerine çok çalıştım. Cesaret, uzak görüşlülük, bilgi, yılmazlık ve çalışkanlık her zaman önem verdiğim felsefelerim oldular ve hayatıma ışık tuttular.  Çalışmaktan her zaman heyecan duyacak ve yenilikler yapmaya devam edeceğim. Gençlere de hayatımdan edindiğim deneyimler ışığında bunu tavsiye ediyorum.”

 

Fahri Doktora Ünvanı Tevcih Töreni toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Haber Merkezi