Gündem

Birol Arslan büyük fark attı

Türkiye’nin en fazla nüfusuna sahip olan Kepez Beldeye başkan adayını belirlemek için CHP, Örgüt Denetiminde Genişletilmiş Aday Yoklaması Yöntemi ile seçim yaptı. 5 adayın girdiği ön seçimde mevcut başkan Birol Arslan, rakiplerine büyük fark attı.

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için partiler adaylarını belirlemeye devam ediyor. CHP’de Çanakkale merkez dahil diğer ilçe ve beldelerde adaylarını açıkladı. Ancak Kepez Belediyesi için ön seçim kararı alındı. Çanakkale Belediyesi için yapılması istenen üye bazlı ön seçim yapılmadan atama ile aday belirlendi. Bu kısmını başaramayan bazı CHP’liler, bu sefer Kepez Belediyesi için ön seçim istedi. Yapılan girişimler sonuç verdi ve CHP Genel merkezi Kepez Belediye Başkan Adayı’nı belirlemek için sandık konulması istendi.

Bu karar sonrasında Kepez’de dün sandık kuruldu. Sabah erken saatlerde partililer de sandık başına gitti. Birol Arslan, Emine Kardelen, Ülkü Şimşek Tutak, Erhan Bektaş, Muammer Barışkan'ın yarıştığı ön seçime ilgi büyük oldu. Kulislerin yaşandığı ve hareketliliğin oluştuğu seçim saat 17.00’da son buldu.

877 kişinin oy kullandığı sandıklar açıldı ve sayım yapıldı. Sandıktan çıkan sonuçlara göre Birol Arslan 564 oy, Erhan Bektaş 177, Muammer Barışkan 92, Ülkü Şimşek Tutak 36, Emine Kardelen ise 8 oy aldı. Bu sonuca göre rakiplerine büyük fark atan mevcut başkan Arslan yeniden CHP’nin adayı olacak.

31 MART AKŞAMI DA BİRLİKTELİĞİ SAĞLAYACAĞIZ

Sonucun ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Arslan; "2019’da ne yaptıysak 2024’te de herkesi kucaklayacağız. Yapılan eleştirilere, haksızlıklara asla cevap vermeyeceğim. Sadece projelerimi anlatıp ekibimi tanıtacağım. Hiçbir zaman gençleri birbirine düşürmeme adına, toplumu asla birbiriyle kutuplaştırmama adına yine kucaklamaya devam edeceğim; hiçbir şey değişmeyecek. 2019’da yola çıktığımda Kepez’de huzuru sağlayacağız, barışı getireceğiz demiştik ve gerçekten Kepez’de 5 yıl boyunca hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin; dil, din, ırk, mezhep gözetmeksizin herkesi kucakladık. Kepez’de gerçekten 5 yıl boyunca tansiyon çok düşüktü. Yine aynı anlayışla bir 5 yıl daha yolumuza devam edeceğiz. Bu seçim atmosferinde de tüm rakiplerimi kucaklayacağım, onlara da başarılar dileyeceğim. Elbette ki takdiri halkımız verecektir. Ben bu noktada 31 Mart ile ilgili en küçük bir endişem olmadığını biliyorum. İnşallah 31 Mart akşamında da birlikteliği sağlayacağız.

Bugün Kepez Belediye Başkan adayımızı belirlerken bir sandık koyduk. Bu sandığı Kepez’e sunan Sayın Genel Başkanımız, MHK ve parti üyelerimize buradan çok teşekkür ediyorum ve saygılarımı sunuyorum. Ayrıca bu sandığın Kepez’e gelmesi için büyük bir mücadele gösteren parti meclisi üyemiz, milletvekilimiz Özgür Ceylan’a da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Demokrasinin Kepez’de bugün taçlandırılmasına bu insanlar öncelik ettiler. Ben onlara teşekkür ediyorum. Ayrıca uzun yıllardır beraber mücadele ettiğimiz kol kola yürüdüğümüz abilerim var… Kudret abi belde başkanımız, o bizim başkanımız değil abimiz. Hasan Cerrah var, Mehmet Yaman var, Ramazan Kalaycı var, Nejet bey var, Abbas kardeşim var… Tüm adını sayamadığım herkese destekleri için çok teşekkür ediyorum. En büyük desteği de sevgili kızım, eşim, ailem, anneciğim, kardeşim sağladılar. Onlar bana olan destekleri, moral motivasyonlarıyla bu sonucu elde ettim. Elbette biliyorum bir belediye başkanı kentin şehri eminidir. Belediye başkanı yalan söylemez, belediye başkanı saçıyla, sakalıyla, duruşuyla, oturup kalkması, yemesi içmesiyle topluma örnek olur. Ben de bunu 5 yıl boyunca sağladım, bundan sonra da aynı karakterle yoluma devam edeceğim." dedi.

Atakan Alkış

Foto: BHA