Gündem

Bayramiç’te Asfalt Tesisi Açıldı

Bayramiç ilçesinde önemli bir tesis hizmete girdi. Bölgedeki yolların asfaltını üretecek olan tesis büyük bir eksikliği gidermiş olacak.

Çanakkale İl Özel İdaresi, Bayramiç ilçesinde önemli bir tesisin açılışını yaptı. Taşıma asfaltın maliyetini düşürmek amacıyla harekete geçerek İller Bankası'ndan alınan 15 milyon lira kredi ve 2023-2024 yılı bütçelerinden sağlanan kaynaklarla tesis tamamlanarak hizmete girdi. Tesisin açılış törenine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin, Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, İl Genel Meclis Başkanı Halil Ertuğrul, İl Genel Meclisi üyeleri, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Tesis hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin, “Kuruluşuna 2022 yılında süreci başlattık. İl Genel Meclisi'nin bütçemize ödenek koymasıyla birlikte, Sayın Valimizin tensipleriyle bu arazinin İl Özel İdaresi'ne tahsis edilme süreciyle süreç başladı. 2023 yılı Mayıs ayında ihalesini yaptık. İhale sürecinden sonra yapım, imalat süreçleri devam etti. Arazinin izinlerinin alınması ve kurulum yaklaşık bir yıl sürdü. Bu süreçte iller Bankası katkılarıyla da tesisimize katkı sağladık. Bu süreçte Bakan Yardımcımız Bülent Turan Bey'in desteği, yine o dönem Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’nun destekleri ve şimdi Milletvekilimiz Ayhan Gider'in destekleriyle tesisimizi faaliyete geçirdik. Yaklaşık saatte 120 ton kapasiteli bir tesisimiz. Bu tesisimizden yaklaşık 2 bin 100 kilometre asfalt yolların tamir ve bakımı buradan malzeme üretilmek sürecine yapılacak. Yol Ulaşım Müdürlüğü'müze hayırlı olsun. Köylerimize, muhtarlarımıza, vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Konuşma ve tesisin tanıtımının yapılmasının ardından saatte 120 ton asfalt üretim kapasitesine sahip tesisin resmi açılışı gerçekleştirildi.

Bünyamin Nami Tonka

Foto:BHA