Gündem

Bisikletliler çevre için pedal çevirdi

Çevre haftası etkinlikleri kapsamında çevreye dikkat çekmek için bisiklet turu düzenlendi. Çok sayıda bisikletli çevre için tur attı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü ve   Çevre Haftası kapsamında tüm illerde olduğu gibi Çanakkale’de de çok sayıda etkinlik düzenleniyor. Çanakkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından  her bisiklet turu düzenlendi. Bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen bisiklet turu  Truva atı önünde gerçekleştirilen programla start verildi.

Bisiklet turu için form doldurarak başvuru yapan ve Tur öncesi  Truva atı önünde toplanan  onlarca bisiklet severlerin yanı sıra Bisiklet Turuna Rektör Cüneyt Erenoğlu,  Çanakkale Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen katıldı. Çelen Tur öncesi yaptığı açıklamada   “‘Temiz bir hava için otomobilsiz bir gün’ sloganı ile  gerçekleştirdiğimiz bu bisiklet turunda  çevre bilincini arttırmak ve  teşvik etmeyi amaçladık.  Bu bisiklet turumuzla daha temiz bir çevre ve sağlıklı yaşam için farkındalık oluşturmak istiyoruz.  Çevre bilincini arttırmak ve toplum sağlığını teşvik etmek amacı ile  bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz.  Bisiklet kullanımının yaygınlaşması, araç kullanımının azaltılması ve  hava kirliliğinin azaltılması  en büyük hedeflerimizdir. Ayrıca  çevre bilincinin artması ve sağlıklı yaşamın arttırılması açısından da  önemli sonuçlar bekliyoruz.  Rotamız Troya atının önünden başlayarak Kepez Sahili ve  Dardanos’ta sona erecek.  Turun sonunda Dardanos Sahilinde  sahil temizliği yapacağız.” dedi.

Arzu Baladur

Foto: BHA