İlçe - Belde

Gelibolu Sosyal Dayanışma Merkezi'nden 9. Yıl Sonu Sergisi

Vatandaşların hayatına dokunmayı ve özellikle ev hanımlarına yönelik kurslar gerçekleştirerek onların ekonomilerine katkıda bulunmak amacı ile Gelibolu İlçe Kaymakamlığının girişimiyle 11 yıl önce kurulan Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM), bu yıl 9. yıl sonu sergisini düzenlendi.

SODAM'da düzenlenen dikiş, nakış, sabun, makrome, kuaför, cilt bakımı, spor, kağıt rölyef ve takı tasarımı gibi birçok kursa bu yıl 254 kadın katıldı. Ayrıca, merkez bünyesinde 3-5 yaş grubundan 16 çocuk da eğitim aldı. Sergide, kadınların el emeği göz nuru eserleri sergilendi. Etkinliğe Kaymakam Bekir Abacı, eşi Dr. Fendiye Büşra Abacı, Dr. Ali Kamil Soyuak, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı. SODAM'ın bu tür etkinliklerle, kadınların becerilerini geliştirmelerine ve aile ekonomilerine katkı sağlamalarına olanak tanıdığı belirtildi. Sergi, büyük beğeni topladı ve katılımcılar, el emeği ürünleri inceleme fırsatı buldu.

250 kadın 16 çocuğun eğitim gördüğü kursların sonunda gerçekleştirilen sergi saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılış konuşmasında sergi ve kurs çalışmaları hakkında bilgilerin verilmesinin ardından kurdele kesimi yapılarak serginin açılışı gerçekleştirildi. Dikiş, Nakış, Sabun, Makrome, Kuaför, Cilt Bakımı, Spor, kağıt rölyef, takı tasarımı gibi ondan fazla kursta eğitimcilerin yaptığı eserlerinin yer aldığı sergiyi gezen protokol üyeleri  çalışmalar hakkında bilgiler aldılar.

Arzu Baladur