İlçe - Belde

Gelibolu İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden Uyarı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, Gelibolu İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri, kist hidatik hastalığına karşı vatandaşları bilgilendirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, Gelibolu İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri, kist hidatik hastalığına karşı vatandaşları bilgilendirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Köpek, kurt, tilki gibi et yiyen hayvanların taşıdığı Echinococcus Granulosus adlı parazitin neden olduğu bu hastalık, özellikle koyun, keçi ve sığır gibi hayvanların etlerinden insanlara bulaşabiliyor. Bu nedenle, vatandaşlar, hastalığın bulaşma riskine karşı bilinçlendiriliyor.

 

Kist hidatik hastalığı, insanların ağız ve solunum yoluyla aldığı parazit larvaları nedeniyle akciğer, karaciğer, dalak, beyin gibi iç organlarda kist oluşumuna sebep olabilir. Özellikle hayvan yetiştirilen kırsal bölgelerde yaygın olan bu hastalığa karşı alınacak önlemler ve hastalık belirtileri konusunda vatandaşlar uyarılıyor.

 

Gelibolu İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri, kahvehanelerde ve köylerde vatandaşlara bilgilendirme çalışmaları yapıyor. Bu kapsamda, kırsal alanlarda muhtarlıklara, camilere, iş yerlerine, kıraathanelere, köylere ve parklara afişler asılarak vatandaşlar bilgilendiriliyor. Ayrıca, kahvehane ziyaretleri sırasında erken teşhis ve tedavi konularında da bilgilendirme yapılarak, hastalığın yayılmasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

 

Kist hidatik hastalığına karşı alınacak önlemler ve hastalık belirtileri konusunda yapılan bu bilgilendirme çalışmaları, vatandaşların sağlığını korumak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

Mine Yel

Foto: Gelibolu İlçe Sağlık Müdürlüğü