Gündem

Biri Soğutulurken Öbürü Başladı (videolu)

Bayramın 3. Günü  başlayarak 24 saatte kontrol altına alınabilen yangının soğutma çalışmaları devam ederken bu kez de Ezine ilçesine bağlı Kumburun köyü yakınlarında tarım arazisinde yangın başladı.

Bayramın 3. Günü  başlayarak 24 saatte kontrol altına alınabilen yangının soğutma çalışmaları devam ederken bu kez de Ezine ilçesine bağlı Kumburun köyü yakınlarında tarım arazisinde yangın başladı. Tüm uyarı ve önlemlere rağmen anızları yakmayı sürdüren üreticiler bu yıl adeta çevre felaketine neden oluyor.

500’ü aşkın hektarın yandığı Eceabat Kumköy yangını 24 saatte kontrol altına alınabildi Bayramın 3. Günü  başlayarak yaklaşık iki gün süren yangın güçlükle kontrol altına alındı. Yangın alanında soğutma çalışmaları devam ederken  bir yangın haberi de Ezine’den geldi. Ezine ilçesine bağlı Kumburun köyü yakınlarında tarım arazisinde başlayan yangını söndürme çalışmaları devam ederken, yangının yine tarım arazisinden başladığı tespit edildi.

 Son yıllarda orman yangınlarının çıkmasının başlıca nedenleri arasında anız yakma, bağ ve bahçe temizliği için ateş yakma, sigara izmariti, çöplerin ateşe verilmesi, ihmal ve dikkatsizlik başlıca nedenler arasında yer alırken  yapılan tüm uyarılar kulak ardı ediliyor. Üreticiler ve vatandaşlar anız yakmaktan vaz geçmiyor.

Mine Yel