Yerel

‘Şalvar Geceleri’ Giderek Yaygınlaşıyor

Eskiden sadece düğünlerde ve özel günlerde giyilen yöresel elbiseler, artık Çanakkale’nin yeni trend eğlence alanına dönüşen 'Şalvar Geceleri' ile adeta bir şıklık yarışına sahne oluyor.

Eskiden sadece düğünlerde ve özel günlerde giyilen yöresel elbiseler, artık Çanakkale’nin yeni trend eğlence alanına dönüşen 'Şalvar Geceleri' ile adeta bir şıklık yarışına sahne oluyor. Özellikle köylerde düzenlenen ve farklı yörelerden misafirlerin de katıldığı 'Şalvar Geceleri', göz alıcı  elbiselerle  dikkat çekiyor.

Farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan, farklı kültürleri barındıran,  aldığı göçlerle adeta kültür zenginliğine erişen Çanakkale’de neredeyse her köyde farklı gelenekler uygulanıyor. Her gruptan insanın yaşadığı Çanakkale’de kültürler kılık kıyafete de yansıtılıyor.  Eskiden sadece düğünlerde ve özel günlerde giyilen yöresel elbiseler artık Çanakkale’nin yeni trend eğlence alanına   dönüşen ‘Şalvar Geceleri’  adeta şıklık yarışına sahne oluyor.  Çanakkale’nin kültürel mirasını yaşatmak ve farklı kültürlerin bir araya gelmesini sağlamak adına önemli bir rol oynayan Şalvar Geceleri özellikle köylerde giderek yaygınlaşıyor.

Köylerde düzenlenen ve farklı, yörelerden de misafirlerin katıldığı ‘Şalvar Gecelerinde’  şıklık adeta baş döndürüyor.  Bir yandan eğlenceli anların yaşandığı gecelerde bir yandan da çekilen fotoğraflar sosyal medyada paylaşılıyor. Rengarenk elbiseler ve takılar bir anda sosyal medyada da dikkat çekti ve paylaşılan videolar binlerce kişiye ulaşarak beğeni topluyor. Böylece yeni Şalvar gecelerinin yapılmasına da vesile oluyor.  

Atakan Alkış

Foto:BHA