Turizm

Lavanta Bahçesine İlgi Büyüyor

Sanayide, sağlıkta, mutfakta kullanılan Lavantalar son yıllarda turizmde de kullanılmaya başlandı. Mor rengi ve güzelliği ile mest eden Lavanta bahçelerine ilginin her geçen yıl arttığı son zamanlarda Kavakköy Belediyesi tarafından da oluşturulan Lavanta Bahçesine ilgi artıyor.

Kavakköy Belediyesi yıllar önce  18  dönümlük alana dikilen ve çiçek açtığında adeta bölgeyi mora boyayan  lavanta Bahçesi bu yıl da ziyaretçilerin uğrak noktası oldu. Son yıllarda tıbbi aromatik bitkilerin en önlüsüne dönüşen lavantaların yaygınlaşması ile her taraf mora büründü. Tıbbın yanı sıra  sanayi alanında da   lavanta yağı, lavanta kolonyası, lavanta sabunu gibi bir çok alanda kullanılıyor. Son yıllarda turizm amaçlı da ekilen lavantalar sosyal medyada da yoğun beğeni alan bitkilerden biri. Bu bağlamdan yola çıkarak   Lavanta Bahçesini oluşturan Kavakköy Belediyesi, bu yıl  4. Kez mor festivale ev sahipliği yaptı.

14 Haziran’da başlayan ve 9 Temmuz’a kadar sürecek olan 4’cü. Lavanta Festivali Beldeyi adeta turzim alanına çevirdi. Her gün onlarca ziyaretçinin uğradığı mor bahçede lavantaların güzelliği adeta mest ediyor. ‘Seddülbahir 32 saat’ filmi ile Çanakkale’de de hafızalara kazınan Bir Zamanlar Çukurova, Güneşi Gördüm, Yer Gök Aşk,  Babalar ve Evlatlar gibi ses getiren projelerde rol alan ünlü oyuncu Murat Ünalmış’da önceki gün Kavakköy’deki Lavanta tarlasını gezdi.  Tarlayı çok beğenen ünlü oyuncu bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sedat Uz