Gündem

“Günler gelir geçer, Çanakkale ruhu bakidir” (videolu)

AK Parti Milletvekili Gider, eleştiri yerine, yapıcı bakış açısıyla yaklaştı. Lapseki Belediye Meclis toplantısında yaşanan olaya ilişkin çarpıcı bir çıkışa imza attı.

“Belediye meclisi kutsiyeti, demokrasilerin vazgeçilmezidir.” vurgusu yapan Milletvekili Ayhan Gider,

Demokrasi’nin önemine değindi, şöyle dedi;

 

“İster TBMM olsun ister belediye meclisi, ister köy ihtiyar heyeti. Demokrasilerde meclisler olduğu sürece hepimiz varız.”

 

Demokrasilerin önündeki tek vesayetin, ordu ya da yüksek yargı vesayeti olmadığını söyleyen  AK Parti Milletvekili Ayhan Gider;

 

"Bazı paralel yapılanmalar, zaman zaman etrafımızdaki kişiler, zaman zaman parti teşkilatları da bu telaşe düşebilir ancak; idarecilerin görevi mevzuat ve vicdan çerçevesinde kurumları yönetmektir.

 

Lapseki Belediye başkanının, gerek personel yönetimi, gerekse Lapsekililere hizmet konusunda, mevzuat ve vicdanı doğrultusunda hizmet edeceğini düşünüyoruz.

 

Çünkü günler gelir geçer ancak, Çanakkale ruhu bakidir.  Çanakkale ruhunda çok fazla kimin ne düşündüğü, dün kimin ne söylediğinin önemi yoktur.  Yarınlara birlikte yürüme iradesi vardır.” dedi.

 

-----------------------------

 

“Günler Gelir Geçer, Çanakkale Ruhu Bakidir”

-----------------------------

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, 8 Haziran'da Lapseki Belediye Meclisi'nde yaşanan tartışmaya ilişkin, olayın unutulması ve tekrarlanmaması gerektiğini belirtti.

 

Gider, AK Parti Lapseki İlçe Başkanı Hasan Engin, belediye meclis üyeleri Filiz Teoman, Hakan Genç, Saffet Sargut ve il genel meclisi üyeleri Halil Özer ve Murat Gürşen ile birlikte Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk'e ziyarette bulundu.

 

Ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Gider, Başkan Öztürk ve ekibine başarılar dileyerek, meclisin kutsiyetinin ve demokrasilerin vazgeçilmezliği konusunda Öztürk ile hemfikir olmalarından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Gider, "İster TBMM, ister belediye meclisi, ister köy ihtiyar heyeti olsun, demokrasilerde meclisler olduğu sürece hepimiz varız. Bu anlamda yaşanan müessif olayı unutulması ve tekrar yaşanmaması gereken bir olay olarak değerlendirip yolumuza devam etme konusunda görüş birliğine vardık," dedi.

 

Gider, Başkan Öztürk'ün analitik bakış açısı ve mütevazi kişiliğiyle karşılaştığı sorunları çözebileceğine inandığını belirtti. Ayrıca, demokrasilerin önündeki tek vesayetin ordu ya da yüksek yargı vesayeti olmadığını vurguladı. "Bazı paralel yapılanmalar ve etrafımızdaki kişiler zaman zaman bu telaşe düşebilir. Ancak idarecilerin görevi, mevzuat ve vicdan çerçevesinde kurumları yönetmektir. Biz, başkanımızın gerek personel yönetimi, gerekse Lapsekililere hizmet konusunda mevzuat ve vicdan doğrultusunda hizmet edeceğine inanıyoruz. Günler geçer, ancak Çanakkale ruhu bakidir," diye ekledi.

 

Seçimlerin her 5 senede bir tekrarlandığını hatırlatan Gider, seçimlerin belediyeyi yönetecek meclisler ve başkanları belirlediğini, personelin ise tarafsız kalması gerektiğini ifade etti. "Seçim geçtikten sonra herkes işine, gücüne, ekmeğine bakar. Bu, çalışanlar ve yönetenler için böyledir. Bu konuda da hemfikir olduğumuzdan mutluyuz. Lapseki Belediye Meclisi'nin bundan sonraki tüm kararlarının oybirliğiyle alınacağını ve Lapseki'ye hizmet ruhuyla hareket edileceğini düşünüyoruz," dedi.

 

Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk de herkesin Çanakkale için çalıştığını ve birlikte güzel hizmetler yapmayı planladıklarını belirtti. Öztürk, "Seçimlere girerken söylemiştim, benim Ankara'da bir tane bakan yardımcım, dört tane de Çanakkale milletvekilim var. Milletvekillerimizin hiçbirini birbirinden ayırmıyorum. Seçim bitti, artık siyaset zamanı değil, memleketimize hizmet etme zamanı," dedi.

 

Ziyaretin sonunda Başkan Öztürk, Ayhan Gider'e günün anısına Çanakkale'nin simgelerinin yer aldığı porselen bir tabak hediye etti.

 

Tuba Demirtaş

Foto:BHA