Spor

Milli Güreşçi Evine Döndü

Daha önce bir çok spor Kulübü için er meydanında güreşen Milli Güreşçi Feyzullah Aktürk, Çan Belediyesi ile anlaşarak evine döndü. Çan Belediyesi adına er meydanına çıkacak Milli Güreşçinin ilk hedefi ise Kırkpınar.

Çan Belediye Başkanı Harun Arslan önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile yıllar sonra milli güreşçinin yeniden Çan Belediyesine döndüğünü  belirtti.  Başkan Harun Arslan, yaptığı paylaşımda   "2022-2023-2024 yılları Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonumuz ve Dünya 3.sü Başpehlivanımız Feyzullah Aktürk ile anlaşmamızı sağladık. Tüm Çan halkımıza hayırlı olsun. Hedef; Kırkpınar Er Meydanın da altın kemeri Çan halkına armağan etmek! Dedi.

Başkanın bu paylaşımı özellikle Çanlı güreş severler arasında heyecan yarattı. Yıllarca farklı spor kulüplerinde  er meydana çıkan Aktürk, başarılarını kazandı memleketi Çan Belediyesi ile yeniden anlaşmaya vardı. Avrupa’yı titreten milli güreşçinin Çan halkına armağan etmek istediği ilk kupa ise, tarihin en büyük er meydanı güreşlerinin yapıldığı Kırkpına güreşler kupası olacağını belirtti.   

 

Sedat Uz