Gündem

Çevre aktivisti Tüzün’den ‘şok’ iddia;  ”CHP’ grubu, müthiş bir başıboşluk içinde”

Çevreci kimliği ile de ön plana çıkan, CHP eski İstanbul Milletvekillerinden Metin Tüzün’ ün oğlu, Çanakkale İl Genel Meclisi’nin CHP Grubuna sert ithamlarda bulan bir mesaja imza attı.

Anadolu’nun çevre sorunlarıyla ilgilenen, maden şirketlerine muhalif isimlerden,  Endüstri Mühendisi Cem Tüzün, Çanakkale Siyaset kamuoyunda halen tartışılan ‘Eko Turizm İmar Dosyaları’ konusunda, çok çarpıcı bir çıkışa imza attı.

Cem Tüzün; “Çanakkale il genel meclisinde CHP grubu müthiş bir başıbozukluk içinde.” İfadesini kullandı.

Tüzün sözlerini şöyle sürdürdü;;”AKP iktidarının talan uygulamaları Çanakkale'de CHP çoğunluğundaki il genel meclisince onaylanıyor.

AKP iktidarının doğayı talanını, yok etmesini engellemeye yönelik yıllardır süren mücadelelerimizi bu kez kendi ellerimizle seçtiğimiz CHP'ye karşı vermek durumundayız.”

 

İl Genel Meclisi Başkanı, CHP’ li Halil Ertuğrul’ un, Eko turizm dosyalarına  ‘evet vermeye devam edeceğim’ sözlerini hedef alırcasına, CHP grubuna yüklenen isim, Çevre Aktivisti Cem Tüzün oldu. 

Çanakkale siyaset kamuoyu, günlerdir Eko Turizm İmar plan dosyalarına ‘evet’ veren Meclis üyelerini konuşa dursun, Aktivist Cem Tüzün’ün, çok sert ifadeler ile çarpıcı bir değerlendirmeye imza attığı öğrenildi.

Çanakkale İl Genel Meclisi’nin CHP’ li üyelerini hedefine alan, Çevreci kimliği ile bilinen Tüzün, “Çanakkale il genel meclisinde CHP grubu müthiş bir başıbozukluk içinde.” İfadesin kullandı.

Eko Turizm İmar planı dosyalarına, evet oyu verdiğini ve evet demeye devam edeceğini açık şekilde dile getiren İl Genel Meclisi başkanı Halil Ertuğrul’a, çevreci kimliği ile öne çıkan partililerinin tepkilerine, bir yenisinin daha eklendiği gözlendi.

Aktivist Tüzün,  ‘Sevgili dostlar’ diyerek söze girdiği mesajının devamında; “Çanakkale il genel meclisinde CHP grubu müthiş bir başıbozukluk içinde.” diyerek, CHP’ lhi il Genel Meclis üyelerini hedef aldı.

 Ardından da şu ifadeleri kulandı. “AKP iktidarının talan uygulamaları Çanakkale'de CHP çoğunluğundaki il genel meclisince onaylanıyor.

AKP iktidarının doğayı talanını, yok etmesini engellemeye yönelik yıllardır süren mücadelelerimizi bu kez kendi ellerimizle seçtiğimiz CHP'ye karşı vermek durumundayız”

Değerlendirmesinde; “CHP yönetiminin bu rezilliğe doğru yönde müdahale etmesi için devreye sokabileceğiniz tüm bağlantıları lütfen zorlayın.” çağrısı yapan Tüzün, ardından da şu görüşü savundu;

“Çanakkale müthiş bir talanla, doğa katliamıyla mücadele etmek zorunda.”    

 

Tuba Demirtaş