Üniversite

Tomris Öziş'in Piyanosu ve Nota Arşivi ÇOMÜ'ye Bağışlandı

Sanat dünyasının değerli isimlerinden Tomris Öziş’in piyanosu ve tüm nota arşivi, Dilek Mildon ve Sevil Ören Oran Konakçı'nın desteği ile Ünal ve Zeynep Öziş’in izniyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesine bağışlandı.

Sanat dünyasının değerli isimlerinden Tomris Öziş’in piyanosu ve tüm nota arşivi, Dilek Mildon ve Sevil Ören Oran Konakçı'nın desteği ile Ünal ve Zeynep Öziş’in izniyle Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesine bağışlandı. Bağış töreni, 18 Haziran 2024 tarihinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Nedime Hanım Konağı’nda gerçekleştirildi.

 

Dekan vekili Prof. Dr. Uğur Türkmen, bağışın önemine vurgu yaparak, Tomris Öziş’in sanatına ve mirasına verilen değerin altını çizdi. Türkmen, ailenin destekleriyle Tomris Öziş adının yaşatılması için bir dizi proje üzerinde çalıştıklarını ve 2024-2025 eğitim öğretim yılında bu projelerin hayata geçirilmesini planladıklarını belirtti. Ayrıca, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun aile ile görüntülü bir telefon görüşmesi yaparak desteklerinden dolayı teşekkürlerini ilettiğini ve aileyi Çanakkale’ye ziyaret etmeye davet ettiğini ifade etti.

 

Sedat Uz

Foto:BHA