Spor

Açık Havada Aerobik Dersleri Başladı

Düzenli egzersizleri, kan basıncını dengeleyerek kalp sağlığını korumada ve genel sağlığı iyileştirmede büyük önem taşıyor.

Gelibolu Belediyesi de bundan yola çıkarak   vatandaşların fiziksel aktiviteye teşvik edilmesini ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazanılması amacı ile açık havada aerobik dersler veriliyor.

Yapılan bilimsel araştırmalarda düzenli olarak yapılan  Aerobik hareketler, kan basıncını dengeleyerek kalp hastalığı risklerini azalttığını, kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olduğunu,  yüksek tansiyon hastalığının önlenmesinde önemli rol oynadığı kanıtlandı.  Bu bilinçle harekete geçen Gelibolu Belediyesi, geçtiğimi yıllarda olduğu gibi bu sene de  Aerobik dersleri Açı khavada gerçekleştirildi.  Gelibolu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve her  Pazartesi ile Çarşamba günlerinde 09.00-10.00 saatleri arasında  Feneraltındaki açık havada Aerobik dersleri veriliyor.   Katılımcılar, temiz hava eşliğinde yapılan bu derslerde hem spor yapma hem de sosyal etkileşimde bulunma fırsatı yakalıyor. Gelibolu Belediyesi, sağlıklı ve aktif bir toplum oluşturma hedefi doğrultusunda bu tür etkinlikleri sürdüreceğini belirtti.

Tuba Demirtaş