Gündem

Tedavi Gören Kıbrıs Gazisine Vali İlhami Aktaş Moral Verdi

Kıbrıs Barış Harekatına katılarak gazi olan Çanakkaleli Ahmet Cahit Önder, konulan teşhis sonrası Kemoterapi tedavisine başlamıştı. Gazi Önder’i tedavi gördüğü Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, gaziye moral oldu.

Kıbrıs’ta egemenlik kurmak isteyen Rumlar, adada yaşayan Türkler’e yönelik başlattığı savaşa 1974'te Başbakan Bülent Ecevit’in emriyle Türk Silahlı Kuvvetleri de Kıbrıs'ta  harekat başlattı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin Kurulmasında büyük emekleri olan isimlerden bir de Çanakkale’de yaşayan Ahmet Cahit Önder olmuştu. Harekata asker olarak katılan Önder,  gazi olarak ülkeye dönmüştü. Kahraman Gazi’ye geçtiğimiz aylarda Kanser teşhisi konulmuş ve Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesinde kemoterapi tedavisine başlanmıştı.

Tedavi gören Gazi Ahmet Cahit Önder’ i ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, gazinin hastalığı atlatması için  moral verdi.    Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ali Ömüt, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Keser ve Başhemşire Sibel Yiğit’in de bulunduğu ziyarette Vali İlhami Aktaş,  Kıbrıs Gazisi Ahmet Cahit Önder ve ailesiyle bir süre görüşerek sohbet ederek tedavi süreci hakkında bilgiler aldı.  Sağlık programı ile de yakından ilgilenen Vali İlhami Aktaş, Doktorlardan sağlık durumu hakkında bilgi alarak,  Kıbrıs Gazisi Ahmet Cahit Önder’e geçmiş olsun ve acil şifa temennisinde bulundu. Ayrıca Vali İlhami Aktaş, Gazi Ahmet Cahit Önder’e bu zorlu savaşında moral vererek her zaman yanında olduğunu dile getirdi.

 

Bünyamin Nami Tonka

Fotoğraf: BHA