Kültür ve Sanat

Caz’ın Güçlü Sesleri Çanakkale’de Sahne Alacak

Çanakkale Belediyesi Temmuz Ayı Kültürel etkinlikler kapsamında gerçekleştireceği konserlerde Caz’ın güçlü sesleri Çanakkale’de sahne alacak. 4 gün üst üste gerçekleştirilecek konserlerle Çanakkale’de Caz rüzgarı esecek.

16-19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan  caz gecelerinde  sanatçılar müzikseverlerle buluşacak.  4 gün sürecek  Caz gecesinin ilk  sahnesinde Elif Çağlar yer alacak.  Ünlü Caz Müzisyenlerden ‘Caz Kompozisyonları’ eğitimleri alan ve  sahnelerinde seslendirdiği şarkıları ile adeta büyüleyen Elif Çağlar,  16 Temmuz Salı akşamı müzikseverlerle buluşacak.

‘İçinde Sende Varsın’ albümünün yanı sıra  Bil Ki Ben, Hiç Gibi ve Aşk Yüne Hüzzam  gibi  single’leri ile tanınan Seran Bilgi  de sahne alacak isimler arasında.  Vokal olarak Senfoni orkestraları ile verdiği Caz Konserlerinde sesi ile büyüleyen Caz’ın güçlü seslerinden Seran Bilgin,  Çanakkaleli Müzikseverlerle bir araya gelecek.

Cazın bir başka güçlü ismi ise Jülide Özçelik, Caz gecesinin üçüncü gününde sahne alacak.  Liseden sonra müzik eğitimine Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin hafif batı müziği bölümünü kazanarak başlayan ve sonrasında çalıştığı vokal ve sahne aldığı caz senfoni orkestra ile ismini duyuran, caz konserlerin vazgeçilmez isimleri arasında yer alan  Özçelik 18 Temmuzda Çanakkaleli müzik severlerle buluşacak.

Caz Gecelerinin son sahnesinde ise  Şenay Lambaoğlu sahne alacak.  Klasik gitarla müzik hayatına başlayan Liseden sonra Pera Güzel Sanatlar Akademisinde Müzikal ve Drama eğitimi alan sanatçı  ilk albümünü de 2012 yılında çıkardı. Büyülü sesi ile seslendirdiği şarkılar kısa sürede geniş kitlelere ulaşırken Şeney’ın hayranları da giderek arttı. Caz geceleri   kapsamında sahne alacak olan sanatçı, 19 Temmuz’da Çanakkaleli müzikseverlerle buluşacak

 

Mine Yel