Gündem

OPERA’YA NİYET, OTO PARK’A KISMET!?!...

Çeşitli gerekçeler ile yıkılan, yerine yenisi yapılmayan kamu binaları, Çanakkalelilerin eleştiri konusuna dönüştü.

Yerel Yönetimin çözmesi gereken oto park sorununa, yerine yenisi yapılmayınca boşa çıkan arsalar adeta çare oldu. 

Emniyet Müdürlüğü’nden, Nedime Hanım Kız Meslek Lisesi’ne, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi ve İl Halk Kütüphanesine, yıkılıp, yerine yenileri yapılmayan ve boşa çıkan alanlara, şimdi bir de Karayolları Şefliğinin yer aldığı adres eklendi.

Yerel Yönetimin çözüm bulamadığı otopark sorununa, yıkılıp yerine yenisi yapılmayan kamu binalarıyla çözüm sunuldu.

Bulunduğu konum itibari ile değeri eşsiz düzeydeki alanlardaki kamu binalarının yıkımı ile boşa çıkan arsaların oto parka dönüşmesiyle, Çanakkale’nin kronik sorunu oto parka çözüm üretildiğini söyleyen vatandaşların; “Yerel Yönetimin çözüm aradığı soruna, yıkılan binaların arsaları çare oldu” diyerek değerlendirmede bulundukları gözleniyor. 

-----------------------------------

KORDONDAN BAŞLADI, MERKEZE YAYILDI

BİRER BİRER, OTO PARK’A DÖNÜŞTÜLER

-----------------------------------

Şehrin en gözde mevkilerinde, eşsiz kıymete sahip alanlar, üzerindeki kamu binaları yıkıldıktan sonra oto park’ a dönüştü.

Böylelikle, Çanakkaleliler milyonluk araçlarını, deyim yerindeyse milyon dolarlık arsalara park etmeye başladı.

Kiminin yıkım gerekçesi, depreme dayanıksızlığı, kimininkinin ise, yıkılıp yerine ‘Opera Binası’ yapılacak olmasıydı.

Kamuya ait binaların yıkıldıktan sonra, yerine yenilerinin inşa edilmeyişine anlam veremediklerini belirten Çanakkalelilerin, son gülerde; “Sırada yıkıma uğrayacak hangi binalar var?” diye de sormaya başladıkları öğrenildi.

Çanakkalelilerin bu konudaki tahminleri arasında, eski Adliye Binası birinci sırada yer alıyor.

Kordon boyunda başlayıp,  yıkıldıktan sonra yerine yenisi yapılmayan binalar, bir iken, sayıları gidarek artmaya başlayan Çanakkale’de, yıkılanın yerinin boş kalışı hayli dikkat çekiyor.

Boş kalan alanlara ise, otomobiller park etmeye başlıyor. Böylelikle de, şehrin oto park sorunu, adeta çözüm buluyor.

İlk yıkıma uğrayan adresin üzerinde, ‘Opera binası’ yapılacağı yönünde yapılan açıklamalar halen akıllarda iken, Opera binası yerine, oto park alanına dönüşen eski İl Halk Kütüphanesi ve Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi, vatandaşlarca eleştirilen noktaların ilki olmuştu.

Eleştiriler, Hak Bahçesine komşu, Mehmetçik bulvarı üzerindeki Nedime Hanım Kız Meslek lisesinin yıkılıp, yerinin oto park7a dönüşmesi ile sürmüştü.

Yıkılıp, yenisi yapılacak sanılan okul binası, şehrin kronik sorunu oto parka çözüm sunmaya devam eden adreslerden biri olarak kalmadı.

Onu, Emniyet Müdürlüğü binasının, yıkıldıktan sonra boş kalan arsası izledi.

Şimdi de, Karayolları Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren adres, oto paraka dönüşen yeni bir adres olarak hizmete girdi.

Yıkılıp yenisi yapılmayan kamu binalarının atıl kalan arsaları ile sunulan çözümle, Yerel Yönetimin eli rahatlatıldı. Çünkü, oto park sorunu Çanakkale’nin yıllardır çözüm bekleyen şikayetlerinin birinci sırasında yer alıyordu.

 

Sedat Uz