Gündem

Çanakkale Barosu'ndan Gökçeada'ya Ziyaret

Çanakkale Barosu Başkanı Av. Hande Keskin ve beraberindeki baro heyeti, ilçe ziyaretleri kapsamında Gökçeada'ya bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Baro Başkanı Keskin ve heyeti, Gökçeada'da ilk olarak Cumhuriyet Başsavcısı Barış Koçum ile bir araya geldi. Ardından, adada görev yapan avukatlarla buluşarak onların taleplerini dinledi ve meslektaşlarının çözüm bekleyen sorunlarını dile getirdi. Son olarak heyet, Gökçeada Belediye Başkanı Bülent Ecevit Atalay'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretler sırasında, avukatların taleplerini aktaran Baro Başkanı ve heyeti, çözüm bekleyen meslektaşlarının sorunlarını da ilettiler. Görüşmelerde, yerel adalet hizmetlerinin geliştirilmesi ve avukatların karşılaştığı zorlukların çözümü noktasında yapılabilecekler ele alındı.

Baro Başkanı Av. Hande Keskin’in yanı sıra baro heyetinde   Yönetim Kurulu Üyeleri Avukat Eyüp Algül ile Avukat Tugay Yılmaz da yer aldı. Adadaki ilk ziyaret, faaliyet gösteren Baro Üyesi Avukatlara yönelik oldu.  Adada Avukatlarla bir araya gelen Hande Keskin ilk olarak meslektaşlarının sorunlarını dinledi. Ardından Gökçeada Cumhuriyet Başsavcısı Barış Koçum ve Tayini çıkan Hakim Şenay Arat ile de görüşülerek, meslektaşlarının sorunlarını iletti. Gökçeada ilçesi yargı çevresi içinde avukatların yaşadığı mesleki sorunlar ile çözüm önerileri hakkında fikir alışverişi yapılarak, Gökçeada Adliyesindeki eksiklik ve aksaklıklara ilişkin çözüm yöntemleri noktasında fikir alış verişi yapıldı.

Avukatların Adliye’deki Odaları Genişletildi

Avukatlar, yeni binaya taşınan Gökçeada Adliyesinde bulunan Avukatlar odasına yönelik taleplerini Baro Başkanına İletmiş Baro Başkanı da sorunu Cumhuriyet Baş Savcılığı ziyaretinde dile getirmişti. Yeni binasında hizmet vermeye başlayan Gökçeada Adliyesindeki her iki Avukatlar Odalarının teftişi tamamlandıktan sonra  oda sayısı arttırıldı.  Bu hizmet için teşekkürlerini ileten Baro Başkanı Av. Hande Keskin “Odaların tefrişatı için katkılarından dolayı Türkiye Barolar Birliği’ne, oda sayısının ikiye çıkartılması yönünde tasarrufta bulunan Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin’e ve katkılarından dolayı Gökçeada Cumhuriyet Başsavcısı Barış Koçum’a ve Gökçeada İlçe Temsilcimiz Av. Bülent Yıldırım’a teşekkürlerimizi sunarız” dedi.

Belediye Başkanına Ziyaret

Baro heyetinin ada ziyaretindeki ikinci durağı ise Gökçeada Belediyesi oldu. Burada da Belediye Başkanı Bülent Ecevit Atalay ile bir araya geldiler. Baro Başkanı Av. Hande Keskin, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Eyüp Algül, Av. Tugay Yılmaz, Gökçeada İlçe Temsilcisi Av. Bülent Yıldırım ve avukatların yer aldığı baro heyeti, Gökçeada Belediyesi Başkanı Bülent Ecevit Atalay’a ziyarette bulundular.  Ziyarette Baro Başkanı Av. Hande Keskin 1136 sayılı yasanın 180/b maddesindeki düzenleme gereğince Çanakkale Barosu Adli Yardım Bürosundan yapılan ‘Adli Yardım kapsamındaki’ görevlendirmelerin yoğunluğuna dikkat çekerek, Baroya ek kaynak yaratılması kapsamında ‘Adli Yardım Ödeneği’ kapsamında işbirliği olanakları hakkında talep ve görüşlerini iletti.  Karşılıklı sohbet havasında gerçekleştirilen ziyarette Başkan Ecevit, Baro Başkanı ve heyetine teşekkür etti.

 

Tuba Demirtaş