İlçe - Belde

İlk Fuara Yoğun İlgi

Geyikli Belediyesi tarafından düzenlenen Tarım ve Kırsal Yaşam Fuarı hafta sonu gerçekleştirilmişti.

Geyikli Belediyesi tarafından düzenlenen Tarım ve Kırsak Yaşam Fuarı hafta sonu gerçekleştirilmişti. El Sanatlarından, tarımsal ürünlere, makinalardan dijital bir çok alete kadar fuarda yer alan firmalar üreticilerle bir araya geldiler. Tarımsal firmalar başta olmak üzere bir çok sektörü bir araya getiren ilk fuar yoğun ilgi gördü.

 Turizm Beldesi olarak bilinen Geyikli Beldesinde son yıllarda tarımda artan üretimle de adından söz ettiriyor. Tescilli Zeytinyağı başta olmak üzere bir çok tarım ürününde Çanakkale’de öncülük yapan Beldede tarım her geçen gün ön plana çıkıyor. Bu potansiyeli arttırmak ve tarımsal ürünlerde farkındalığı arttırmak amacı ile Geyikli Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen ve hafta sonu beldeye hareketlilik getiren  Geyikli Tarım ve Kırsal Yaşam Fuarı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Tarımsal ürünlerin yanı sıra ilaç firmaları, tohum ve fide firmaları, zeytinyağı, peynir üreticileri, teknolojik tarım araçları satan firmalar ile Geyiklinin el emeği üreten kadınları stant açtı. Dolu dolu geçen fuarda, çok sayıda firma çiftçilerle buluşma fırsatı yakaladı.

Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu, fuarla ilgili yaptığı açıklamada Bizler hep bu verimli topraklarda yetişen ürünlerle besleniyoruz.  Tarımsal faaliyetler ülkelerin vazgeçilmez ekonomik faaliyetleri arasında yer almaktadır.   Açılışını yaptığımız Geyikli tarım ve kırsal yaşam fuarı ve benzeri fuarlar ülkemizin tarım sektöründeki gelişmesine katkı sunmaktadır. Bu tür fuar organizasyonları sayesinde ülkemizin tarım sektöründeki gelişimi gözler önüne serilmektedir. 3 yıl önce bu Kapalı Pazar yerini yapmaya başlamıştık ve  bugün bu Kapalı Pazar yerimizi ilk defa düzenlenen bu tarım fuarında bir başlangıç yapmış olduk.  Belki bu yıl biraz eksikliklerimiz olabilir ama bundan sonra üreticimiz için, işçimiz için zeytinim için, zeytinyağımız için bu fuarlarımız devamlı olmasını diliyorum” dedi.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ise “Burada  ilk kez böyle bir organizasyon yapılıyor tarım fuarı. Umarım bunun devamı farklı sektörler için de gelir. Çünkü Geyikli bir Belde olmanın ötesinde önemli turizm  merkezlerinden birisi daha çok Turizm ile biliyoruz. Fakat, son yıllarda artan üretimle birlikte  aslında bir tarım merkezi, bitkisel üretim Özellikle de zeytinde çok önemli bir yer tutuyor.  Umalım ki bu ve bunun gibi organizasyonlar, fuarlar çoğalsın ki üretimi artırsın. Özellikle de çevrede tarımsal duyarlılığa bir artı getirsin, bir fayda getirsin. Çünkü ne yazık ki tarım, turizmin karşısında zayıf bir argüman. İnsanlar bazen 10 senede, 20 senede kazanacakları parayı bir günde turizmcilerden alacağını görünce yerinden vazgeçebiliyor. Ama alınan para Altın yumurtlayan tavuğun kesilmesiyle aynı şey. Ben inanıyorum ki gerek yerel yönetimimiz, gerek bakanlığımız bu üretilemeyen bir Üretim faktörü artırılamaz yerini Geyikli bize kazandırdığı için başkanımıza Mevlüt Başkana ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü ne yazık ki gezdiğimiz birçok ilçede bile buna benzer bir pazar yeri, buna benzer bir organizasyon yeri göremiyoruz” dedi.

Geyikli Belediyesi Kapalı Pazar Yerinde düzenlenen fuarda esnaf stant kurarak ürünlerini tanıttı.  Tarımsal ürünlerin yanı sıra bir çok alanda stantların yer aldığı fuara vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Mine Yel