Gündem

Ulaştırma Bakanı Arslan, Çanakkale Köprüsü’nün çalışmalarını inceledi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, temeli 18 Mart Deniz Zaferi'nin yıldönümünde atılacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde incelemelerde bulundu.

Bir dizi programda bulunmak üzere Çanakkale’ye gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Lapseki ile Gelibolu ilçeleri arasına inşa edilecek olan, Çanakkale Boğazı'nın ilk, Marmara Bölgesi'nin 5. asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde incelemelerde bulundu. 2023 yılına kadar tamamlanması beklenen köprünün temelinin 18 Mart Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde atılacağı açıklanmıştı. Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Ahmet Arslan, ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Tarihi günler yaşadıklarını ifade eden Bakan Arslan, "1915 Çanakkale Köprüsünün inşaatına fiilen başlandı. İş makineleri çalışıyor. Anadolu yakasını Trakya’ya bağlayacak olan köprü ayağının geldiği yerdeyiz. 18 Mart’ta da köprünün temelini atacağız. Dünyanın en büyük ayak açıklığı olan köprüsü ki 2023 metre olacak. Yaklaşım viyadüklerini düşünürseniz 5 bin metrenin üzerinde bir uzunluktan bahsediyoruz. İki ayrı köprü gibi olacak. Bu bölgenin turizmine katkı sağlayacak. Köprüyü Malkara istikametinde 101 kilometrelik otoyol ile birlikte yapmış olacağız. Daha sonra da Lapseki’den Savaştepe’ye kadar olan otoyolu da yapmış olacağız. Başlangıçta o otoyol kısmına ihtiyaç yok. Bu bölgelerin kalkınması için istihdam oluşturması adına bu projeleri önemsiyoruz. Mutluluğumuz dünya çapındaki bir projeyi yerinde görüp geleceğe emin adımlarla yürüyeceğimiz ortamı yaşamış oluyoruz. 5 buçuk yıllık yapım süresi Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına denk geliyor. Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümünde böyle bir çalışmayı kazandırmış olacağız” dedi.
18 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla yapılacak olan tören hakkında da bilgi veren Arslan, “18 Mart zaten önemli. Ecdadın ruhunun şad olması adına onların izinden sağlam adımlarla gittiğimizi göstermek adına köprünün ismini '1915' dedik. Sadece Türkiye’de değil, dünyadaki insanlar da 1915’i bilsin” diye konuştu.