Yerel

Kaldırım ortasında bir mezar

Kaldırımın ortasında kimliği belirsiz ve üzerinde hiçbir bilgi bulunmayan mezar dikkatleri üzerine çekiyor. Mezarı yatır olarak bilen bile var.

Barbaros Mahallesi Hacı Mustafa Bey Caddesi üzerindeki kaldırımda birçok vatandaşın fark etmediği bir mezar yer alıyor. Yıllardır burada olduğu söylenen bu mezarın geçmişi ile ilgili net bir bilgi yok. Kaldırımın ortasında yer alan mezar, demir çerçeve ile çevrelenmiş ve başına eski bir mezar taşı konumlandırılmış durumda. Bölgeden geçen vatandaşların akıllarında, mezarın türbe mi yoksa yatır mı olduğu soru işareti olarak kalırken dua okumayı da ihmal etmiyorlar.

Mahallede yaşayanların mezar hakkında bilgisi yalnızca orada bulunan yaşlı çiftin söylediklerine dayanıyor. Kimliği belirsiz bu mezarın bir tarla sahibinin olduğu ve daha öncesinde yolun üzerinde bulunduğu, zamanla kaldırma taşınmış olduğu öğrenildi. 35 yılı aşkın süredir orada olduğu iddia edilen mezarın ne zaman ve nasıl taşındığı bilinmiyor. Mezar sadece geçmişiyle değil aynı zamanda kaldırımda bulunmasıyla da bölge sakinlerinin dikkatini çekiyor.

 

Tuba Demirtaş