Belediye

Çocuk Kültür Evi Yaz Etkinlikleri Tamamlandı

Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi tarafından, çocukların kendi potansiyellerini ve ilgi alanlarını keşfetmelerinin yolunu açmak amacı ile düzenlenen Yaz Etkinlikleri Programı çocukların yoğun ilgisi ve katılımı ile tamamlandı.

Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi tarafından, çocukların kendi potansiyellerini ve ilgi alanlarını keşfetmelerinin yolunu açmak amacı ile düzenlenen Yaz Etkinlikleri Programı çocukların yoğun ilgisi ve katılımı ile tamamlandı. 2 Temmuz 2024 Salı günü başlayan program, çocuklara müzikten robotik maker'a, ekolojiden tasarıma, ileri dönüşüm etkinliklerinden yaz masallarına, kütüphane etkinliklerinden yaz filmlerine kadar farklı birçok disiplinle tanışma fırsatı sundu.

 

Çocuk Kültür Evi Yaz Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Robotik & Maker atölyesinde çocuklar çevrelerinde gördükleri problemlere bilişim becerilerini kullanarak çözümler geliştirdiler. “İklim Krizi ve Küresel İklim Farkındalığı” temasıyla yürütülen atölyede, akıllı cihazlar tasarlayan minik mucitler, tasarımlarıyla geleceğin teknolojilerine ilk adımlarını attılar. Çocukların enstrüman türleri hakkında bilgi sahibi olarak bu enstrümanları deneyimleme şansı buldukları müzik atölyesi kapsamında “İleri Dönüşüm” teması da ele alınarak çocuklara atık malzemelerden kendi müzik aletlerini tasarlama fırsatı sunuldu.

 

Ekoloji atölyesinde ise “Tohumun Öyküsü” başlığıyla planlanan etkinliklerde, Çanakkale Belediyesi Tohum Sandığı'ndan gelen ziraat mühendislerinin gerçekleştirdiği sunum aracılığıyla doğanın ve tohumun önemini kavrayan çocuklar, uzmanların hediye ettiği ata tohumlarla kendi fidelerini yetiştirecek olmanın heyecanını yaşadılar. Çocuk Kültür Evi Yaz Etkinlikleri kapsamında yürütülen bir diğer etkinlik de Çanakkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Evcil Hayvanların Beslenmesi, Bakımı ve Hayvan Sevgisi” temalı seminer oldu. Program boyunca yoğun ilgiyle takip edilen “Yaz Masalları” etkinliğiyle masalların büyülü dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkan çocuklar, “Yaz Filmleri” etkinliğiyle de sinemanın renkli dünyasıyla tanışma fırsatı buldular.

 

Çocukların yaratıcılıklarını keşfettikleri, birlikte üretmenin keyfini yaşadıkları ve birçok farklı disiplinle tanışma fırsatı buldukları Çocuk Kültür Evi Yaz Etkinlikleri programı, farklı yaş gruplarından toplam 233 çocuğun katılımıyla 31 Temmuz 2024 tarihinde sona erdi.

 

Kaynak: Belediye